понеділок, 27 травня 2013 10:33

Табачник каже, що дефіцит студентів відчуватимуть лише "погані" виші

 Табачник каже, що дефіцит студентів відчуватимуть лише "погані" виші
Фото: ru.tsn.ua

Нинішнього року поскаржитися на брак студентів зможуть хіба що вищі навчальні заклади з "підмоченою" репутацією. Конкурс же до провідних українських вишів буде великим, як і завжди.

Такий прогноз щодо майбутньої вступної кампанії зробив міністр освіти і науки України Дмитро Табачник у програмі "Точка зору" на Першому національному.

"Нестачу студентів і бажачих вступити і в цьому році будуть відчувати лише погані вищі навчальні заклади. До кращих університетів Києва, Харкова, Львова, як завжди, буде величезний конкурс", - сказав Табачник.

На підтвердження своїх слів він навів статистику попередньої вступної кампанії. "Минулого року було близько ста вищих навчальних закладів, в основному приватної, недержавної форми, до яких абітурієнт узагалі не прийшов - за всю вступну кампанію було від однієї до двадцяти заяв. Це катастрофа. Але це говорить про те, що більш свідомо молодь концентрується на кращих університетах", - наголосив міністр.

Зараз ви читаєте новину « Табачник каже, що дефіцит студентів відчуватимуть лише "погані" виші». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути