вівторок, 28 січня 2014 16:57

Напружений ранок позачергової сесії: депутати гуртуються для відміни скандальних законів
15

Фото: Фото: Ольга Камєнєва

28 січня почала роботу позачергова сесія Верховної Ради, на якій депутати повинні зробити усе можливе для виходу з "глухого політичного кута", в якому опинилася Україна. Перед початком засідання у ЗМІ ходять чутки про введення надзвичайного стану на цій сесії, про арести опозиційних депутатів тощо. О 10 годині спікер Володимир Рибак відкриває засідання парламенту.

У залі присутні колишні президенти України Леонід Кравчук, Леоніда Кучм та Віктор Ющенко. Нардепів реєструється 395. Спікер парламенту оголошує хвилину мовчання за загиблими активістами під час сутичок на вулиці Грушевського. Після тривалих перемовин лідерів фракції о 12 годині депутати починають голосувати пакетом за відміну 9 законів прийнятих 16 січня. "За" проголосувало 356 нардепів. У сесійній залі звучать оплески.

Після цього нардепи приймають 4 закони: вносяться зміни до Закону "Про безоплатну правову допомогу",  до статті 297 Кримінального кодексу України (щодо відповідальності за осквернення або руйнування пам'ятників, споруджених в пам'ять, тих хто боровся проти нацизму в роки Другої світової війни - радянських воїнів-визволителів, учасників партизанського руху, підпільників, жертв нацистських переслідувань, а також воїнів-інтернаціоналістів та миротворців), до Кримінального кодексу України щодо відповідальності за заперечення чи виправдання злочинів фашизму, до статті 197 Податкового кодексу України щодо звільнення від обкладення податком на додану вартість операцій із ввезення на митну територію України природного газу.

Згодом з місця нардеп Олександр Турчинов пропонує внести до порядку денного законопроект про амністію учасників масових заходів. За це голосує 396 депутатів. Також він запропонував утворити тимчасову комісію з розгляду змін до Конституції. Цю ідею прийняли оплесками. Після цього Рибак оголосив перерву в сесії до 16.00 години.

 

 

 

Зараз ви читаєте новину «Напружений ранок позачергової сесії: депутати гуртуються для відміни скандальних законів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути