вівторок, 13 листопада 2012 04:11

ЄС звільняє авіакомпанії від квот на викиди CO2

ЄС звільняє авіакомпанії від квот на викиди  CO2
ФОТО: khazan.eu

Євросоюз погодився припинити дію системи торгівлі квотами за викиди парникових газів для іноземних авіакомпаній, які літають в країни ЄС.

Комісар ЄС з питань клімату Конні Хедегорд вважає, що ця пропозиція відображає прогрес у переговорах щодо глобальної угоди про контроль за викидами парникових газів, передає Російська служба Бі-бі-сі.

Однак, за її словами, у випадку, якщо Міжнародна організація цивільної авіації буде недостатньо активно працювати над глобальною угодою і через рік не досягне прогресу на переговорах, правила ЄС знову набудуть чинності.

Раніше введення цієї системи з початку 2012 року викликало невдоволення в США, Китаї, Індії, Росії та інших країнах. Індія і Китай стали найактивнішими супротивниками правил ЄС. У квітні Індія навіть прийняла рішення заборонити своїм компаніям дотримуватися цих правил.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Половина британців виступають за вихід їхньої країни з ЄС - опитування

Рекомендації Європейської Комісії були оприлюднені після засідання Міжнародної організації цивільної авіації в кінці минулого тижня, на якому було вирішено працювати над новим, більшою мірою орієнтованим на ринок механізмом торгівлі квотами на викид парникових газів. У Брюсселі заявили, що правила ЄС стали застосовуватися для третіх країн тому, що Міжнародна організація цивільної авіації вже багато років не може досягти прогресу на переговорах.

Система торгівлі квотами ЄС запрацювала в 2005 році і стосувалася промислових підприємств. Однак з початку 2012 року її дія стала поширюватися на повітряний транспорт. Згідно з правилами, компанії, що використовують аеропорти в країнах ЄС, повинні платити за викид з кожної тонни CO2.

Зараз ви читаєте новину «ЄС звільняє авіакомпанії від квот на викиди CO2». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути