Ексклюзиви
четвер, 08 листопада 2012 05:30

ВВП рости не буде через боргову кризу - ЄС

ВВП рости не буде через боргову кризу - ЄС
ФОТО: finance.obozrevatel.com

Грецька економіка за підсумками 2013 року скоротиться на 4,2 відсотка, а в 2014 році виросте на 0,6 відсотка. Про це йдеться в осінньому прогнозі Єврокомісії. Раніше на 2013 рік прогнозували нульове зростання, а офіційного прогнозу на 2014 року не було.

У 2012 році ВВП Греції скоротиться п'ятий рік поспіль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ВВП України впаде до 1,7% - E&Y

У 2013 році рецесія очікується також в Іспанії, Італії, Португалії, Словенії та на Кіпрі. Інші країни зможуть уникнути рецесії, проте прогнози щодо зростання ВВП істотно скорочені. Так, в Німеччині, як очікується, економіка зросте на 0,8% (раніше прогнозувалося зростання на 1,7 відсотка), у Франції - на 0,4 відсотка (раніше - 1,3 відсотка), у Великобританії - на 0,9 відсотка (раніше - 1,7 відсотка).

Вищий орган виконавчої влади ЄС погіршив прогнози по всьому союзу: економіка ЄС за підсумками 2012 року скоротиться на 0,3 відсотка, а єврозони - на 0,4 відсотка.

У весняному прогнозі Єврокомісія передбачала єврозоні скорочення ВВП лише на 0,3 відсотка, а Євросоюзу - нульове зростання за підсумками року.

У новому звіті також повідомляється, що ВВП єврозони в 2013 році може вирости всього на 0,1 відсотка (раніше прогнозувалося зростання на один відсоток). Очікується, що економіка ЄС у майбутньому році збільшиться лише на 0,4 відсотка, тоді як навесні прогнозувалося зростання на 1,3 відсотка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄБРР спрогнозував 4% зростання економіки України

Єврокомісія пояснила погіршення прогнозу зниженням економічної активності в країнах ЄС, а також скороченням домашнього попиту у зв'язку з борговою кризою. Відомство відзначило, що конкурентоспроможність держав-учасників Євросоюзу поступово відновлюється, проте тяжке фінансове становище найбільш уразливих країн, як і раніше впливає на економіку інших держав.

Зараз ви читаєте новину «ВВП рости не буде через боргову кризу - ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути