пʼятниця, 17 липня 2009 10:26

$20 млн отримає Україна від Сороса

$20 млн отримає Україна від Сороса

Фонд "Відродження" почав реалізацію Антикризової гуманітарної програми, розрахованої на 2,5 роки, яку фінансує Інститут відкритого суспільства, фундатором якого є Джордж Сорос.

Для України відкрита фінансова лінія в $20 млн. Це п"ята частина від суми в $100 млн., яку виділив Сорос у рамках цієї програми для 20 країн Центральної і Східної Європи, пише "Дело".

Із серпня фонд "Вiдродження" запускає перший етап програми – дитячі табори відпочинку. На них буде витрачено 2 млн. грн.

Як розповів виданню директор програми Руслан Краплич, це будуть табору двох типів – при школах на час канікул у серпні і наметові.

За його словами, вже оголошено конкурс на перший тип таборів - грант на організацію одного табору складає 30-50 тис. грн. На організацію наметового табору програма дає грант у 100 тис. грн.

"Мета Антикризової гуманітарної програми – знайти такі рішення, які, насамперед, дозволять пом"якшити наслідки кризи для тих людей, які постраждали від найбільше. Але при цьому стоїть завдання створити такі моделі, які не просто допоможуть людям вижити, але й працюватимуть далі", - зазначив Краплич.

"Наприклад, колись за радянської влади в кожному селі були відкриті бібліотека і клуб з метою ідеологічної пропаганди населення. Зараз багато з них закриті, але багато й залишилися. За останніми даними, у кожній області знаходиться в середньому 800 клубів і бібліотек, у деяких – 1,5 тис.", - продовжив він.

"Держава сьогодні не може їх утримувати. Але на їхній базі можна створити нову модель – свого роду центри громадської активності. Хіба людям зараз не потрібно роз"ясняти їхні права, розповідати про той же земельний кодекс? Ось такі ідеї ми шукаємо", - сказав Краплич, відповідаючи на запитання, на що піде решта "антикризових" коштів Фонду.

За його словами, конкурс оголосять наприкінці вересня: "Після того як визначимо пріоритети. Весь серпень будемо їздити по країні, зустрічатися з місцевими громадськими організаціями, представниками бізнесу, активістами".

"Зараз робоча група робить заміри глибини кризи в різних регіонах. Адже є, наприклад, міста, усе життя яких залежить від заводу, що знаходиться на їхній території. І якщо він зупиняється, то більшість мешканців стають безробітними, будинки залишаються без тепла", - зазначив Краплич.

Українська правда

Зараз ви читаєте новину «$20 млн отримає Україна від Сороса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути