пʼятниця, 29 листопада 2013 23:27

"От і стійте з нами тут на Майдані падлюки" - відбувся шостий день Євромайдану
14

На шостий день акції "Євромайдан", присвяченому підтримці євроінтеграційного курсу країни, зібралося близько 10 тисяч людей. Вони приїхали з усієї України, є навіть столик, де записують охочих переночувати в місцевих. Кияни із радістю приймають у себе гостей міста.

- У нас за сьогодні було за сто людей, вони шукають де поселитись на ніч. А кияни пропонують своє житло. Багато зголошуються. Але в перші дні було більше. Люди переважно їдуть із Західної та Центральної України, хоча є і з інших регіонів, - ділиться 23-річна волонтерка киянка Оксана.

Поруч, опозиція хотіла провести два агітаційні мікроавтобуси, але їх не пускають. Їх охороняють два десятки молодиків, у деяких з них написано "охорона". На одній із машин сидять троє нардепів із "Батьківщини". Вони кажуть, що привезли резервні машини на випадок, якщо звук на Майдані відключать.

- Надіюсь, що цей Майдан все ж таки вибухне добротою, прекрасними емоціями, та повалить цю ганебну владу. Думаю, що довго стоятиме він. До весни може щось таки і виясниться, але не раніше. Я надіюсь, що революція і зміна влади буде, бо сьогодні у моєї дитини було вкрадене майбутнє, - жаліється тимчасово безробітній, 52-річний Микола Ніколаєнко із Нових Петрівців. На ньому куртка в стилі "мілітарі", під нею красива чорна вишиванка із червоним орнаментом.

По рядах ходить чоловік, носить косу із написом "Владо, я по вас". Атмосфера напружена, люди підтанцьовують. На вулиці холодно і пахне димом, оскільки активісти палять дрова в залізних баках. Дехто вдягає пов'язки.

Мітинг розпочинається о 19:05. Співак Тарас Петриненко акапельно співає гімн України, присутні підспівують. Після нього слово беруть активісти, громадські діячі, а потім вже лідери опозиції.

- Нещодавно до мене підійшов чоловік, який приніс 10 тисяч гривень для підтримки Євромайдану. Це вже друга, чи третя людина, яка принесла 10 тисяч. Я йому сказав не треба. У нас є їжа, генератори, а головне — люди, - зауважує Єгор Соболєв.

Екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко пропонує поставити ультиматум Януковичу, аби до 15 березня були прийняті всі євроінтеграційні закони. Люди його не підтримують, і кричать "Фу".

- Знаєте, про що говорить весь світ і вся Європа? Вона говорить про Україну і кожного з вас, хто продемонстрував неймовірну волю, неймовірну силу. Нам європейці кажуть, що ми не пам'ятаємо в Європі, що буквально за декілька днів хтось із країн Європи вийшов не за пенсійний вік, не за зарплату, не за пенсію, а за ідею, - каже Яценюк.

- От і стійте з нами тут на Майдані падлюки, - лунає з натовпу.

- Наша ціль — це підписати угоду з Європейським союзом. Друге — виконати цю Угоду та зробити Україну європейською державою - наголосив Яценюк

Під час виступу люди його освистують і кричать: "Де ж план?", "Революція", "Зека геть!". Після виступів співачка Руслана Лижичко зачитала резолюцію з вимогою відправити у відставку президента України Віктора Януковича.

Час-від-часу люди запускають у небо дві зв'язані кульки. Одна - жовта, а інша - синя. На деяких з них написано: "Україна - це Європа".

Зараз ви читаєте новину «"От і стійте з нами тут на Майдані падлюки" - відбувся шостий день Євромайдану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

34

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути