пʼятниця, 25 травня 2012 10:51

У комітетах ВР "гуляє" проект щодо збереження радянських воєнних назв вулиць

У комітетах ВР "гуляє" проект щодо збереження радянських воєнних назв вулиць
Комуністи прагнуть зберегти радянські назви вулиць. Фото: dnepr.com

Комітет Верховної Ради України у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів підтримав законопроект народних депутатів-комуністів Володимира Даниленка та Петра Цибенка про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо збереження назв вулиць, пов'язаних з Великою Вітчизняною війною 1941-1945 років), №10194.

Як повідомили у прес-службі Компартії, зазначений проект спрямований на увічнення пам'яті про перемогу у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років шляхом збереження назв вулиць, провулків, проспектів, площ, парків, скверів, мостів та інших споруд, названих на честь  військовослужбовців, які здійснили героїчний подвиг, червоноармійців, партизан, підпільників, бойових формувань Червоної Армії та інших подій, пов'язаних з Великою Вітчизняною війною.

Також проектом пропонується доповнити пункт перший статті 37 Повноваження щодо вирішення питань адміністративно-територіально устрою Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" нормою щодо врахування вимог Закону України "Про увічнення перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років" при підготовки та внесенні  на розгляд місцевої ради питань щодо перейменування вулиць, провулків, проспектів, площ, парків, скверів, мостів та інших споруд, розташованих на території відповідного населеного пункту.

Комітет рекомендує прийняти запропонований проект закону за основу. Рішення Комітету надіслано на адресу Комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва та місцевого самоврядування, який є головним у підготовки проекту до розгляду Верховною Радою.

Зараз ви читаєте новину «У комітетах ВР "гуляє" проект щодо збереження радянських воєнних назв вулиць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути