вівторок, 21 червня 2011 09:23

Асоціація євреїв: Організації Маркова готують провокації у Львові

Асоціація євреїв: Організації Маркова готують провокації у Львові

Акція одеських організацій "Євреї проти Гурвіца" та "Євреї проти антисемітизму", яку мають намір провести у Львові 22 червня, є "спланованою антиукраїнською провокацією".

Про це сказав голова Генеральної ради Євроазіатського єврейського конгресу (ЄАЄК), голова Асоціації єврейських організацій і громад (Вааду) України, відомий правозахисник і колишній дисидент Йосиф Зісельс.

"За межами Одеси широкому загалу Комітет "Євреї проти Гурвіца" відомий здебільшого вимогами присвоїти Йосипові Сталіну статус Праведника народів світу №1, з якими активісти угруповання останнім часом виступають особливо активно", - йдеться у заяві.

"Більш витонченого блюзнірства годі було б придумати: скільки горя і нещастя завдала радянська влада євреям, як можна це забути?" – обурився лідер Вааду України.

Розслідування, проведене редакцією порталу eajc.org, встановило, що керівництво в цих організаціях здійснюють не євреї, а люди, які мають безпосереднє відношення до радикальних російських націоналістичних угруповань, які активно використовують відверто антисемітську риторику.

У свою чергу відповідальний секретар цих організацій Олександр Єременко підтвердив, що вони мають підтримку з боку радикального проросійського Всеукраїнського громадського об'єднання "За Україну, Білорусь і Росію" (ЗУБР). Організація відома своєю відвертою антисемітською пропагандою.

У заяві Зісельса також говориться, що Єременко очолює ще організацію "Око Діаманта", яка відома своєю ультра-націоналістичною, православно-фундаменталістською та антисемітською спрямованістю.

"Багато хто з одеських громадських діячів і журналістів стверджує, що ЗУБР і "Око Діаманта" фінансує місцевий бізнесмен, депутат одеської міськради, лідер проросійської партії "Родіна" Ігор Марков", - повідомили у Вааді.

Зараз ви читаєте новину «Асоціація євреїв: Організації Маркова готують провокації у Львові ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

74

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути