вівторок, 26 квітня 2011 11:56

Пилипишину "шиють" 10 років в'язниці

Пилипишину "шиють" 10 років в'язниці

Вже сьогодні екс-глава Шевченківського району Віктор Пилипишин може опинитися в Лук'янівському СІЗО, де він буде сусідом із екс-міністром МВС Юрієм Луценком, екс-головою НАК "Нафтогаз України" Ігорем Діденком, екс-главою митниці Анатолієм Макаренком, суддею Ігорем Зваричем.

Як пише газета "Сегодня", це станеться, якщо суд винесе рішення про арешт чиновника.

Зараз Пилипишин перебуває у реанімації приватної клініки "Медіком" з гіпертонічним кризом (доба там коштує 2060 грн.).

Ще вчора колишнього чиновника повинні були доставити до Голосіївського суду для винесення вироку про обрання запобіжного заходу. Правда, поки цього не сталося - медики не видають слідчому довідку про те, що Пилипишина можна транспортувати.

"Зараз під його вікнами чергує мікроавтобус, в якому сидять 6-7 співробітників міліції. Мабуть, щоб Віктор Петрович не зміг вистрибнути з третього поверху", - іронізує його прес-секретар Ганна Денисенко.

Крім того, три міліціонери охороняють поверх і саму палату хворого екс-чиновника.

Джерело у правоохоронних органах каже, що Пилипишина "пасли" давно, але рішення про його затримання прийняли, щойно надійшла інформація, що він збирається залишити стіни клініки.

Разом з тим, адвокат Пилипишина Сергій Гребенюк цю інформацію заперечує: "Мій клієнт нікуди не збирався тікати".

Нагадаємо, екс-чиновник вже тиждень лікується в клініці, але в четвер, 21 квітня, пізно ввечері до нього прийшли співробітники УБОЗ і звинуватили у перевищенні службових повноважень. Після цього Пилипишину стало погано і його перевели до реанімації.

Прокуратура Києва заявила, що порушила проти Пилипишина кримінальну справу за ч. 3 ст. 365, згідно якої йому світить до 10 років в'язниці. Він звинувачується у перевищенні влади і службових повноважень. На думку прокуратури, екс-чиновник завдав шкоди на 15 млн грн. Йдеться нібито про незаконну передачу певній фірмі будівлі на пр-ті Перемоги, 8. Це старий чотириповерховий будинок.

Зараз ви читаєте новину «Пилипишину "шиють" 10 років в'язниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути