вівторок, 05 квітня 2011 21:13

Раїса Богатирьова вважає "зменшений" апарат РНБО більш ефективним

Раїса Богатирьова вважає "зменшений"  апарат РНБО більш ефективним

Діяльність апарату Ради національної безпеки і оборони (РНБО) оптимізована в рамках проведеної в країні адміністративної реформи, заявляє секретар РНБО Раїса Богатирьова.

На її думку нова оптимізована структура та чисельність апарату РНБО на рівні 90 штатних одиниць у повному обсязі забезпечить виконання тих функцій, які покладені на нього і Конституцією, і законодавством. Вона також розкритикувала попередню структуру Апарату Радбезу, назвавши її "надмірною і недоречною".

За словами Богатирьової, згідно з указом президента України, РНБО у своїй діяльності йде від "сферного" принципу і буде працювати за функціональним принципом. Вона зазначила, що замість 9 департаментів і головних управлінь створено 3 управління, а також відділи, яких раніше не було, зокрема, відділ по забезпеченню доступу до публічної інформації.

Певні скорочення вочевидь також відбудуться безпосередньо у службі Секретаря Радбезу. "На мій погляд, це абсолютно покращить організаційну і аналітичну роботу Секретаря РНБО", - зауважила Р. Богатирьова.

У результаті оптимізації чисельність апарату РНБО складе 90 осіб, а кількість заступників секретаря Ради, згідно з указом президента, зменшиться до трьох, включаючи одного першого заступника.

Нагадаємо, що раніше відповідно до указу президента Віктора Януковича загальна чисельність співробітників Адміністрації президента була скорочена до 514 осіб. Кількість заступників голови адміністрації президента України скорочено до трьох. Проте глава Адміністрації президента Сергій Льовочкін не повідомив, хто саме з колишніх заступників глави президентської адміністрації зберіг свої посади. Наразі в Льовочкіна два перших заступники - Ірина Акімова та Олена Лукаш, а також шість заступників.

У свою чергу народний депутат з групи "Реформи заради майбутнього" Тарас Чорновіл висловив припущення, що заступника голови Адміністрації президента Ганну Герман скоротять.

Причиною звільнення, за словами депутата, з посади голови АП може бути її конфлікт з Льовочкіним, а також її "не зовсім зрозумілі функції".

 

Зараз ви читаєте новину «Раїса Богатирьова вважає "зменшений" апарат РНБО більш ефективним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути