Ексклюзиви
пʼятниця, 18 лютого 2011 16:05

Бурджанадзе порадила Януковичу бути обережним з Тимошенко

Бурджанадзе порадила Януковичу бути обережним з Тимошенко

Один з лідерів грузинської опозиції, екс-спікер парламенту Грузії, лідер партії "Демократичний рух - Єдина Грузія"
Ніно Бурджанадзе радить нинішній українській владі у питаннях, що стосуються колишніх високих посадових осіб, бути дуже обережною, щоб у розслідуванні їхньої діяльності не було політичного підґрунтя, і щоб ніхто не був покараний тільки через інший політичний погляд.

Про це політик заявила в ефірі "5 каналу".

Зокрема, вона висловила надію, що Україна не повторить тих самих помилок, які були допущені в Грузії, і не дасть жодних підстав ні всередині країни, ні за кордоном говорити про існування політичних переслідувань.

"Було б фатальною помилкою, якщо їх допустить влада", - зазначила Бурджанадзе.

За її словами, на пост-радянському просторі - і в Україну, і в Грузії - існує проблема - синдром безкарності.

"Я б дійсно не хотіла, щоб в Україні переслідували людей з політичних причин. Якщо хтось зробив помилку або злочин, то люди повинні отримати всю інформацію, щоб не залишилося сумнівів про існування політичного підґрунтя такого рішення. Ми всі повинні розуміти, що ми не назавжди приходимо до влади. І попередня влада була не навічно, і ця влада не вічна", - сказала політик.

Тому, на її думку, будь-які дії повинні носити характер не переділу бізнесу, не реваншу, а тільки справедливості.

У той же час, кажучи про багаторазове голосування депутатів за своїх колег у Верховній Раді України, Бурджанадзе зазначила, що така практика була і в грузинському парламенті, і вона, на посаді спікера, намагалася штрафувати за це своїх колег.

"Викорінити це можливо. Для цього слід підвищити роль парламенту, щоб депутати розуміли, що парламент - це оплот демократії. Не можна упускати шанс, який є в України, щоб не було ніяких підтасовок - ні в парламенті, ні в правосудді. Щоб не дійшло до такого стану, коли люди перестають вірити у той уряд, який вони обрали", - резюмувала грузинський дипломат.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Бурджанадзе порадила Януковичу бути обережним з Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

24

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути