четвер, 31 січня 2013 16:37

У Раді опозиція співала гімн і хвалилась провокативними смс-ками
17

Фото: Фото: Сергій СТАРОСТЕНКО

Сьогодні опозиційні фракції провели збори у сесійній залі парламенту. За результатими їх було прийнято кілька рішень та ухвалено текст вимоги.

Зокрема, депутати збираються висловити недовіру спікеру Володимиру Рибаку, генпрокурору Віктору Пшонці та омбудсману Валерії Лутковській.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В опозиції є "прихована можливість" протистояти "регіоналам" у випадку "рукоблудства" - Кошулинський

Депутати також збираються вимагати створення спеціальної слідчої комісії з розслідування фактів тиску на народних депутатів, перешкоджання виконання конституційних повноважень народних депутатів Людмили Слюз, Олександри Кужель, Людмили Денисової, фальшування кримінальних справ проти Сергія Власенка, Григорія Немирі та ін.

"Поінформувати послів іноземних держав, ПАРЄ, Європарламент, Раду Європи, Європейський Союз, ОБСЄ про дії влади, спрямовані на згортання демократії в країні та розгортання нової хвилі політичних репресій", - йдеться в заяві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Для усунення з посад Пшонки і Рибака немає жодних юридичних підстав - "регіонал"

На початку зборів опозиційні лідери заявили про те, що провокатори намагалися зірвати засідання. О третій ночі усім опозиціонерам розіслали смс-ки про те, що збори скасовуються. Крім того, повідомлення були відправлені з номерів голів секретаріатів фракцій. Опозиція підозрює, що це справа рук влади, і збирається звернутися до СБУ з вимогою розслідувати, яким чином розсилка повідомлень стала можлива з телефонів самих опозиціонерів.

Зараз ви читаєте новину «У Раді опозиція співала гімн і хвалилась провокативними смс-ками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути