неділя, 22 січня 2012 17:38

Опозиційна Угода: скинути Януковича і взяти більшість у Раді
39

Фото: Фото: Ольга Каменєва

Представники українських опозиційних політичних партій підписали Угоду про спільні дії.

Документ був підписаний на Софійській площі під час мітингу з нагоди Дня Соборності. За різними даними участь у заході взяли близько 5 тисяч людей. Угоду підписали всі члени Комітету опору диктатурі (КОД), а також лідер партії "УДАР" Віталій Кличко із застереженням.

Вони обіцяють відстоювати повернення країни на демократичний шлях розвитку, забезпечення європейських стандартів свобод громадян, право на вільні і чесні вибори, звільнення лідерів опозиційних партій Юлії Тимошенко, Юрія Луценка та інших політичних в'язнів.

22 січня 2012 року. Повний текст Угоди:

Повноцінна реалізація політичних та соціальних прав громадян України неможлива без усунення правлячого режиму Януковича. Вибори до Верховної Ради України у жовтні 2012 року дають нам реальну можливість зробити це конституційним шляхом.

Задля повалення антинародного режиму та відновлення справжнього народовладдя – уповноважені представники політичних партій, що входять до Комітету опору диктатурі, пріоритетним завданням на 2012 рік визначають утворення більшості у Верховній Раді України, яка буде спроможна зупинити узурпацію влади, забезпечити захист прав та свобод громадян, відновити європейську інтеграцію, наблизити життя українців до європейських політичних і соціальних стандартів.

З цією метою опозиційні політичні партії виступають як Об'єднана опозиція та здійснюють спільні дії на загальнонаціональному та місцевому рівнях:

- узгоджують спільні політичні принципи та підходи, з якими виступають на парламентських виборах 2012 року;

- здійснюють скоординовані дії, спрямовані на забезпечення підготовки і проведення чесних виборів народних депутатів України, встановлення їх правдивих результатів, недопущення фальсифікації голосування і спотворення волевиявлення громадян. Йдеться, зокрема, і про погодження кандидатур членів окружних і дільничних виборчих комісій, спостерігачів, та забезпечення їхньої ефективної роботи;

- формують єдиний список кандидатів у народні депутати України, які балотуватимуться у мажоритарних округах, за принципом – один округ – один кандидат від Об'єднаної опозиції. Визнають базовими вимогами до кандидатів порядність, принциповість, фаховість, громадський авторитет та бездоганну репутацію;

- після перемоги на виборах у 2012 році Об'єднана опозиція утворює парламентську більшість та розпочинає процес формування нової української влади.

Лідери політичних партій–учасниць угоди зобов'язуються забезпечити її безумовне виконання.

Ми наголошуємо, що єдиним опонентом для Об'єднаної опозиції є чинний режим і ті політичні сили, які його уособлюють. Тому ми відмовляємось від публічної взаємної критики та декларуємо принцип взаємоповаги і взаємного непоборювання між усіма опозиційними політичними силами.

З метою консолідації демократичних сил і уникнення розпорошення голосів виборців, закликаємо всіх, хто здатний протистояти режиму Януковича, підтримати нашу ініціативу та діяти спільно.

Тільки разом ми зможемо досягти спільної мети – побудувати справедливу та заможну країну!

Слава Соборній Демократичній Україні!

Зараз ви читаєте новину «Опозиційна Угода: скинути Януковича і взяти більшість у Раді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

122

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути