понеділок, 07 травня 2012 12:27

Новий президент Франції під акордеон цілував дружину
18

Фото: Фото: Reuters

Франсуа Олланд отримав 51,62% голосів виборців на виборах президента Франції, повідомляє в понеділок агентство Рейтер з посиланням на остаточні дані МВС країни.

Олланд набрав 18 мільйонів 438 голосів виборців, у той час як за Ніколя Саркозі, який набрав 48,38% голосів, проголосували 16 мільйонів 869 тисяч 371 виборець.

Соціаліст Франсуа Олланд в неділю в другому турі президентських виборів у Франції, за попередніми даними, здобув перемогу над діючим главою держави Ніколя Саркозі. Явка виборців склала 80,34%.

ФОТОРЕПОРТАЖ: Франція чекає змін: новим президентом став соціаліст Франсуа Оланд

Остаточні результати виборів протягом 10 днів повинна підтвердити Конституційна рада.

Олланд став другим соціалістом, обраним президентом П'ятої республіки, після Франсуа Міттерана, який займав цей пост з 1981 по 1995 роки.

Між тим, чинний президент Франції Ніколя Саркозі визнав поразку в другому турі президентських виборів, який пройшов в неділю, передає Agence France-Presse.

Діючий президент зателефонував переможцеві гонки, соціалісту Франсуа Олланду, привітав його з перемогою і побажав успіху. "Французький народ зробив свій вибір. Франсуа Олланд тепер президент Франції, і його слід поважати", - заявив Саркозі своїм прихильникам.

Зараз ви читаєте новину «Новий президент Франції під акордеон цілував дружину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути