Ексклюзиви
четвер, 03 листопада 2011 17:25

"Ми не стадо і не бидло!" - У Донецьку пообіцяли забрати владу в олігархів
25

Фото: Автор: Тетяна Заровна

Розпуску Верховної Ради і відставки уряду зажадали сьогодні в Донецьку учасники акції протесту біля пам'ятника Тарасу Шевченку. Присутні висловлювали гнів з приводу скасування пільг і соціальних гарантій чорнобильцям, афганцям, дітям війни.

Люди обурювалися "антинародною політикою" Віктора Януковича, парламентаріїв та уряду. Під гаслом "Владу геть!" об'єдналися комуністи і "свободівці", націоналісти та їхні ідеологічні антиподи - радянські офіцери з організації "Ніхто крім нас", підприємці, ошукані вкладники, ліквідатори аварії на ЧАЕС і козаки, які в минулому підтримували уряд.

Виступили на мітингу і представники опозиційних партій. Мітинг зібрав більше 1,5 тисяч учасників з багатьох міст Донбасу.

ФОТОРЕПОРТАЖ: "Азаров-чурка відмінив мені пенсію! Геть!" - Полтавські чорнобильці проганяли владу

Усі, хто виступав, висловлювали солідарність з учасниками акції протесту в столиці. Заявляли про готовність відстоювати конституційні права українців і закликали до активних дій.

Деякі пропонували "йти на штурм Києва" і вимагали "Тігіпка і Януковича на нари".

Адміністрації президента, нардепам та міністрам учасники акції нагадали, що на утримання лише їхніх "елітних" закритих медустанов бюджетом передбачено 2,6 мільярда гривень, у той час як на утримання всіх інших медустанов країни - 2,8 млрд грн.

"Регіоналам" Борису Колеснікову та Юхиму Звягільському пригадали, що вони "скупили в Донбасі усю землю", висловилися проти пенсійної реформи і Трудового кодексу.

ФОТОРЕПОРТАЖ: "Банда! Бандюги!" - у Вінниці ганьбили Партію регіонів

"Моя сім'я була переселена до Донбасу з Прип'яті, наші пенсії з чоловіком-інвалідом зменшені в 8 разів, знищені всі пільги з оздоровлення дітей. Я підтримувала цю владу, а тепер хочу сказати: крадіть менше і тоді гроші в країні знайдуться", - висловилася під час виступу Нелля Улащік.

"Сьогодні не від радіації, а від дій урядових бонз вимирають ті, хто закривав собою Чорнобиль. Можновладці не бояться Бога, але ми не стадо і не бидло, ми підемо до кінця і віднімемо владу в олігархів!" - закликала вдова чорнобильця Людмила Пандазі.

ВІДЕО: "Янукович, б ... ь, виходь, с ... а" - чорнобильці під Кабміном кликали президента

Після закінчення мітингу була прийнята резолюція, в якій учасники акції зажадали від Віктора Януковича розпустити Верховну Раду і пригрозили безстроковою акцією громадянської непокори.

"Ми вимагаємо демонтажу антинародної олігархічної системи і справедливого розподілу благ", - йдеться в резолюції.

Зараз ви читаєте новину «"Ми не стадо і не бидло!" - У Донецьку пообіцяли забрати владу в олігархів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

79

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути