Ексклюзиви
четвер, 03 листопада 2011 15:43

"Азаров-чурка відмінив мені пенсію! Геть!" - Полтавські чорнобильці проганяли владу
6

Сьогодні біля Полтавської обласної адміністрації зібралося близько 300 чорнобильців та афганців. Приїхали з Кременчука, Лубен, Хоролу і Миргорода.

Як повідомив кореспондент Gazeta.ua, пікетувальники протестували проти скасування пільг, вимагали виплатити пенсії за рішенням суду. Тримали прапори всеукраїнської організації "Ніхто крім нас".

По периметру обласної адміністрації стояли міліціонери у формі. За дві години перед початком мітингу вхід обгородили парканом. Його конструкції закріпили металевими гачками.

"У виплатному центрі вимагали повернути кошти. Але нам відповідають, немає у держави грошей. То хай депутати менше крадуть з бюджету, щоб вистачало на пенсії простим людям, - заявив у гучномовець Віктор Сердюк, представник організації "Ніхто крім нас". - Нехай Янукович поверне Миргород-курорт, який украв. Чорнобильцям там немає вже місця, не можемо полікуватися. Будемо вимагати розпуск Верховної Ради".

Люди вигукували: "Янукович - зек", "Зека - геть!".

Наперед вибіг чоловік у чорній шкіряній куртці і закричав: "Якийсь Азаров-чурка відмінив мені пенсію! Що тепер робити? Набухатися і впасти під ларьком, щоб не боліли рани? Підождіть, ось доберемося до Києва. Ніякі забори не спасуть".

Мітингувальники вибрали 5 добровольців, котрі поїдуть 5 листопада у Київ на народну раду.

"Як відправляли у Чорнобиль, дома лишив чотирьох дітей. Командири сміялися - встиг народити, бо більше не буде. У зоні відслужив два місяці. Тепер з болячок не вилажу, - розповів Віталій Сєров з Полтави. - Як інвалід третьої групи отримував чотири тисячі пенсії. Тепер дають 1600. Мені тисяча тільки на ліки потрібна. Влада з людьми не рахується. Самі чорнобильці нічого не доб'ються. Треба об'єднуватися з афганцями. Їм що душмана придавити, що депутата - однаково".

З обласної ради до людей ніхто не вийшов. За годину приїхав начальник головного управління пенсійного фонду в Полтавській області Валерій Руденко.

"Вчора президент особисто сказав: гроші виплачуватимемо, як будуть у бюджеті", - зауважив Руденко.

З натовпу відповіли: "Коли воно буде? Вертольотів накупляли, на людей начхати. Для депутатів гроші є, а для нас немає".

Між собою мітингувальники домовились за кілька днів перекрити основні дороги області - з Полтави, Миргорода та Лубен.

Зараз ви читаєте новину «"Азаров-чурка відмінив мені пенсію! Геть!" - Полтавські чорнобильці проганяли владу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

26

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути