середа, 24 серпня 2011 16:27

Спецтема: 20 років незалежності!

300 людей пройшли по Донецьку з криками "Слава Україні!", незважаючи на судову заборону
27

Фото: Фото: Тетяна Заровна

Сьогодні на центральній площі Донецька, незважаючи на винесену вранці судову заборону на проведення святкових акцій, зібралося більше 300 громадських діячів, журналістів, представників опозиційних політичних партій.

На честь 20-ї річниці української незалежності з піснями і криками "Слава Україні!" вони пронесли державний прапор по центральній вулиці Артема. Хода закінчилася біля пам'ятника Тарасу Шевченку. Там учасники акції поклали квіти до Кобзаря, спільно помолилися за Україну та виголосили урочисті промови. Кілька громадян поклали вінок з колючого дроту до монумента Леніна.

Працівники міліції супроводжували учасників заходу протягом усього маршруту. Виконуючий обов'язки керівника донецької міської міліції Юрій Седнєв і голова управління зі зв'язків з громадськістю міськради Максим Ровінський спостерігали за мирним зібранням. Але спроб розгону святково одягнених мешканців правоохоронні органи не вживали.

"Це свято є святом лише вільних громадян. Як не можна заборонити дихати, мислити і відчувати, так не можна і накласти заборону на святкування дня народження Батьківщини. Мені шкода тих, хто приймав це недалекоглядне рішення. Бо, не хлібом єдиним живе людина. Але, наскільки я розумію, влада з центру дала на місця вказівки забороняти всі заходи сьогодні в регіонах. У мене була розмова з колегами в шести областях і скрізь судді беруть під козирок, видаючи рішення, аналогічні тому, яке в Донецькому адміністративному суді виніс суддя Ігор Тарасенко ", - сказала Тетяна Павлюк з обласної організації БЮТ.

"До управління державою пробралися кримінальні авторитети, вони ставлять пам'ятники тоталітарним вождям, і це єдине їхнє досягнення на сьогодні", - заявив Олександр Гевелій з партії "Громаданська позиція".

"Ми не боїмося бандитської влади, яка судить нас по ночах, і не вважаємо себе зобов'язаними підкорятися рішенням, що не увійшло в законну силу", - підкреслила Марія Олійник з Конгресу українських націоналістів.

Зараз ви читаєте новину «300 людей пройшли по Донецьку з криками "Слава Україні!", незважаючи на судову заборону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

190

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути