субота, 14 вересня 2024 09:43

На Росії горять ракетні склади, полонені "азовці" повертаються додому

На Росії горять ракетні склади, полонені "азовці" повертаються додому

Дрони СБУ вразили російський склад із боєприпасами у Воронезькій області. За попередніми даними, влучили в "колекцію" корейських балістичних ракет KN-23 (копія російських "Іскандерів"). Якщо Україна, за загальним визнанням, сьогодні є безумовним лідером у креативному застосуванні БПЛА з військовою метою, то саме Служба безпеки України визначає моду в цій царині. Особливо це стосується морських безпілотних дронів "Sea Baby", які для російського флоту стали карою божою і справжнім жахіттям. Крім того, британська розвідка показала наслідки удару СБУ по аеродрому "Маринівка" у Волгоградській області. Зруйновані укриття для літаків, радіолокаційна станція. У нас - довгі руки!

У ніч на вівторок - масована атака українських БПЛА на Смоленщині, в Орловській, Липецькій, Калузькій, Тульській, Московській областях. Закрито всі великі московські аеропорти. Наслідки удару наразі вивчаються.

Сили оборони за останні пару місяців збили таку ж кількість ворожих розвідувальних безпілотників, як і за всі попередні роки війни. При цьому витрати зменшилися в сто разів з розрахунку на результат. Це справжній технологічний прорив

Колишній народний депутат і воїн ЗСУ Ігор Луценко повідомляє, що Сили оборони за останні пару місяців збили таку ж кількість ворожих розвідувальних безпілотників, як і за всі попередні роки війни. При цьому витрати зменшилися в сто разів з розрахунку на результат. Це справжній технологічний прорив. Закрити ворогу "очі" дуже важливо. Схоже, Україна отримала якісь новітні, просунуті РЕБи, і саме тому російсько-іранські шахеди залітають то в Білорусь, то в Румунію, то аж у Швецію.

ЗСУ заблокували та зупинили російське просування в напрямку Покровська, - пише The New York Times, 12-та бригада "Азова" деблокувала низку оточених українських підрозділів, і вибила росіян з під Нью-Йорка. Уявляю, як новину з такою топонімікою читає якийсь пересічний американець. А Forbes повідомляє про те, що Україна створила власну високоточну бомбу з дальністю 90 км, яка, на думку видання, навіть здатна змінити перебіг війни. Українська бомба за своїми ТТХ схожа на французький аналог - Hammer.

До американських виборів. Відбулися дебати Гарріс-Трамп, які Камала беззаперечно виграла. Вона була переконливіша і розумніша. Програш Трампа на дебатах визнали Fox News і навіть головний трампіст світу Ілон Маск. За даними CNN, Камалла Гарріс перемогла Трампа з рахунком 67:33. Велика частина дебатів була присвячена Україні. А перші передвиборчі ролики Камали Гарріс цілком базуються на українському контенті.

Дід Дональд на дебатах плів багато дурниць. Наприклад, про те, що мігранти в Спрінгфілді (штат Огайо) поїли всіх котів і собак. Мер Спрінгфілда спростував цю небилицю. Пізніше МЗС Німеччини покепкувало з Трампа, повідомивши, що в Європі теж собак переважно не їдять. Камалу Гарріс після дебатів публічно підтримала мега-зірка Тейлор Свіфт. "Бездітна кошатниця" - так ідентифікувала себе Свіфт у спеціальному повідомленні, бо саме "бездітні кошатниці", на думку Трампа, винні у тому, що Америка не great again. Від повторного раунду дебатів Трамп відмовився.

Тим часом віце-президент США в адміністрації Буша Дік Чейні також офіційно підтримав Камалу, і заявив що Трамп - "найбільша загроза для країни". Нарешті прокинулися справжні республіканці рейганівської школи.

Ентоні Блінкен сказав, що "ескалація" більше не є для Сполучених Штатів ключовим фактором в ухваленні рішень

До Києва приїжджав Блінкен. І не просто так, а нібито з "пропалою грамотою". В якій написано, що Сполучені Штати Америки дозволяють Україні бити американськими ракетами по російській території. Здобули! Й трьох років не минуло. Щоправда окремі експерти стверджують, що дозволу ще не дали, а тільки оголосили про нього. А альтернативні експерти кажуть, що дозвіл дали, але про нього не оголошували. Якось так. Найголовніше: Ентоні Блінкен сказав, що "ескалація" більше не є для Сполучених Штатів ключовим фактором в ухваленні рішень. Це ціла зміна американської "філософії" в доктрині підтримки України.

Financial Times каже, що у жовтні Україна отримає крилаті ракети JASSM типу повітря-земля. За день перед тим Нідерланди зняли будь-які обмеження на застосування їхньої зброї на території РФ. Нагадаю, що саме з Нідерландів наші F-16. Так само дозвіл на застосування своїх ракет Storm Shadow на території Росії надала Великобританія. Про це повідомив міністр МЗС Девід Леммі, який прибув до Києва разом із Блінкеном. Окрім того, Девід Леммі анонсував новий пакет допомоги Україні на 600 млн фунтів стерлінгів. Від США - пакет на $700 млн і нові системи ППО. Ще €118 млн від Фінляндії.

Разом з політиками до України прибув легендарний голівудський актор Майкл Дуглас із сином. Для того, щоб підтримати Україну в її боротьбі. Тепер у всіх порядних людей світу саме такий "основний інстинкт".

Швеція передає Україні шість бойових катерів Combat Boat 90 та ЗРК Robot System 70. А Латвія і Хорватія - нові пускові для Patriot

Швеція передає Україні шість бойових катерів Combat Boat 90 та ЗРК Robot System 70. А Латвія і Хорватія - нові пускові для Patriot. Франція спрямує доходи від заморожених російських активів на закупівлю зброї для України. Схоже, Емманюель Макрон призначив правильного прем'єрміністра. Мішель Барньє робить добрі справи. Чергового ятагана в спину встромив Росії ситуативний і хитрий союзник Ердоган, президент Туреччини, який заявив, що Крим має бути повернутий Україні, без варіантів.

Міжнародний кінофестиваль у канадійському Торонто таки скасував показ пропагандистського фільму Анастасії Трофімової "Росіяни на війни". Дотиснули!

Американська паралімпійка Оксана Мастерс завоювала в Парижі золоту медаль в велоперегонах. Оксана народилася в Україні, і зростала в дитячому будинку, а згодом її вдочерила пара з США. На змагання Оксана вдягла наліпку з українським прапором. Нашого цвіту! І вітаємо наших героїчних паралімпійців з чудовим результатом в Парижі. Люди Волі, Сили і Честі. Люди нашої гордості!

Додому з російського полону вчора повернулося 49 українців. Серед них - 15 "азовців". І це, безумовно, найкраща і найсвітліша новина тижня.

Зараз ви читаєте новину «На Росії горять ракетні склади, полонені "азовці" повертаються додому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути