пʼятниця, 26 квітня 2013 15:15
Оксана Снігур
Оксана Снігур
Оксана Снігур

11 за кукурудзу

– Розумієте, математик він геніальний. Задачі вирішує за дев'ятий клас, але твори пише на рівні третього, – пояснює класна керівничка Богданчика. – У реченні максимум чотири слова. П'ятикласник за такий твір вище "задовільно" отримати не може. Якщо ви згодні на перемоги в математичних конкурсах, але в гуманітарії пасти задніх, тоді від малого відчепимося.

Оля, мама Богдана, на оцінки не зважає. Але і сама давно помітила, що малому важко передати емоції чи розповісти про те, що його вразило. Енциклопедії ковтає швидко, але образно висловлюватися вони його не вчать. Читати художні книжки йому – наче кара. Щоб розвинути увагу, вчителі порадили Олі віддати сина в творчий гурток.

На танцях він не витримав і півтора тижня. Ритмічні вправи робив добре, а на повільних нудився, його дратувала класична музика.

Його дратувала класична музика

У листопаді Богданчика привели на малювання. Викладач одразу ­сказав, що особливого таланту хлопець не має, але малювати може добре. Від гуртка малий був у захваті. У січні виграв районний конкурс зимових пейзажів і отримав приз – енциклопедію.

– Не відчуває кольорів. З уяви не малює взагалі, але копіює прекрасно. Любить графіку, де чітко розуміє пропорції, тіні й таке інше, – розказував викладач Ігор Миколайович. – Але не забирайте його. Ми будемо вчитися працювати з уявою.

– Мам, сьогодні малювали з голови. Ігор Миколайович казав заплющувати очі й уявляти квіти, а потім малювати. Пояснив, що так і твори треба писати. І щоб було багато "ніби", "мов" і "наче".

За твір про весняні канікули малий уперше приніс "відмінно". Вчителька підкреслила речення: "Жовте, як кукурудза, сонце зійшло над чорною, мов буряк, землею. Із землі проросла зелена, наче огірок, трава".

У щоденнику написала: "Ставлю 11 за кукурудзу".

Зараз ви читаєте новину «11 за кукурудзу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути