пʼятниця, 21 жовтня 2011 13:01

З'явилася нова версія загибелі Муаммара Каддафі

Муаммар Каддафі помер від вогнепального поранення в живіт. Про це, як повідомляє Reuters, 21 жовтня заявив фахівець, який оглядав тіло лівійського лідера.

Раніше повідомлялося, що Каддафі помер від поранення в голову, отриманого дорогою в госпіталь - машина, в якій знаходився полковник, потрапила під обстріл. За офіційною версією, озвученою 20 жовтня прем'єр-міністром уряду повстанців, експерти не змогли встановити, чи куля, що вбила Каддафі, була випущена бунтівниками або лоялістами.

Поранення в голову медик також констатував, але заявив, що куля пройшла навиліт і смертельним це поранення не стало.

Муаммар Каддафі був убитий під час штурму військами Національної перехідної ради міста Сирта - рідного міста полковника, який протягом останніх місяців залишався останнім оплотом його прихильників. Точні обставини загибелі лідера джамахірії залишаються нез'ясованими, проте відомо, що в ході штурму, який супроводжувався авіаударами авіації НАТО, і арешту силами НПР Каддафі отримав численні поранення, від яких згодом помер.

У ніч на п'ятницю тіло Каддафі разом з трупом його сина Матусіма, також убитого 20 жовтня, було виставлено на огляд в Місураті.

Зараз ви читаєте новину «З'явилася нова версія загибелі Муаммара Каддафі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути