Ексклюзиви
пʼятниця, 14 травня 2021 07:05

Звільнила пів сотні вихователів: розповіли, як директорка дитсадка знущалася з підлеглих

Звільнила пів сотні вихователів: розповіли, як директорка дитсадка знущалася з підлеглих
У Рівному розгорівся скандал навколо дитячого садочка №4 "Соняшник". Там директорка роками цькувала вихователів і забирала частину їхніх премій. За справу взялися міська рада та поліція. Фото: itvmg.com

У Рівному набирає обертів скандал навколо дитячого садочка №4 "Соняшник". Там директорка Наталія Карашевич роками цькувала вихователів – принижувала, шантажувала, змушувала їх звільнятися та навіть забирала частину премій у своїх підлеглих. Виявилося, що ці випадки непоодинокі.

Одна зі звільнених виховательок - Наталія Пупова. Працювала у дитсадку з вересня 2020-го року. За цей навчальний рік двічі звільнялася. Перший раз – наприкінці лютого, але на захист виховательки стали батьки дошкільнят і жінку поновили на посаді. Другий раз – за два тижні, розповіла Gazeta.ua.

"Я пропрацювала дві неділі. Звільнитися довелося в день народження. Не знаю, чи це збіг, чи спеціально мені влаштували тоді публічну розправу. Зібрали ввесь садочок, всіх колег в маленькій кімнатці. І винесли мені дві догани, з якими я незгодна. Шантажували: або ви звільняєтеся самі, або ми звільняємо вас примусово за цими доганами", – розповіла Наталія Пупова.

Жінка вдруге звільнилася за власним бажанням. Але написала скаргу в міське управління освіти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Директорку ліцею визнали винною в булінгу. Як покарали

У міській раді кажуть, що за п'ять років керівниця дитсадка домоглася звільнення близько 50-ти вихователів, які не витримали методів її роботи. Жінці виписали догану та розпочали проти неї службове розслідування, на цей період її відсторонили від посадових обов'язків. Сама директорка та її адвокат ніякі заяви не коментують.

Тим часом за справу взялася поліція, повідомила Катерина Загурська із відділу комунікації обласної поліції.

"Справу розслідують як привласнення, розтрату або заволодіння чужим майном службовою особою шляхом зловживання своїм службовим становищем", - каже Загурська.

Якщо провину директорки доведуть – їй загрожує до п'яти років обмеження або позбавлення волі.

Про те, що у Рівному директор дитячого садка №4 Наталія Карашевич цькувала вихователів та привласнювала їхні премії, повідомив міський голова Олександр Третяк. Каже, в садку вже місяць триває перевірка. І зараз є всі підстави, аби звільнити керівника.

Зараз ви читаєте новину «Звільнила пів сотні вихователів: розповіли, як директорка дитсадка знущалася з підлеглих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути