неділя, 09 жовтня 2022 12:47

Спецтема: Війна Росії проти України

Звільнення Луганщини ‒ Гайдай розповів останні новини

Звільнення Луганщини ‒ Гайдай розповів останні новини
Фото зі звільненої Стельмахівки з'явилось у соцмережах ввечері 8 жовтня. Фото: t.me/mysiagin

Село Стельмахівку на Луганщині звільнили від російських окупантів. Це за 20 км від Сватового. Фото українських військових на тлі адмінбудівлі села з'явилось у соцмережах увечері 8 жовтня.

Але поки що офіційно підтвердити визволення села неможливо. Слід дочекатися закінчення зачищення та відповідної заяви Генштабу. Прямо не підтвердив звільнення села голова Луганської ОВА Сергій Гайдай. Про це він сказав в ефірі національного телемарафону.

"Я бачив світлину українського військового на тлі назви населеного пункту", – сказав Гайдай.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ перекинула "вагнерівців" у Лисичанськ: карта східного фронту від ISW

Однак, за його словами, українська влада готова приступати до роботи у всіх звільнених населених пунктах.

"Щойно нам військові кажуть, що в певних населених пунктах вже можна працювати, навіть якщо вони їх обстрілюють, то ми одразу заходитимемо. У нас усе готове: ліки, гуманітарні набори, набори ремонтні, одяг. Ми вже хочемо зайти, спілкуватися з людьми, допомагати їм відновлювати життя", ‒ наголосив Гайдай.

За його словами, на Луганщині вже з'явилися нові мобілізовані російські військові. Перші партії найнебезпечніші. Адже росіяни шукають з-поміж мобілізованими тих, хто хоча б щось розуміє у військові справі.

"Є на Луганщині вже мобілізовані. Ми навіть знаємо, де їх готують остаточно перед тим, як піти на фронт. Такий майданчик є в Сіверськодонецьку", ‒ сказав Гайдай.

Колаборанти Луганщини, які втекли в тимчасово окупований Старобільськ, змушені покидати і його. Через наближення української армії зрадники тепер біжать углиб так званої ЛНР.

5 жовтня Сергій Гайдай офіційно повідомив, що українська армія почала звільняти регіон. Відомо про деокупацію шести населених пунктів Луганщини. Серед них – село Греківка Сватівського району.

Зараз ви читаєте новину «Звільнення Луганщини ‒ Гайдай розповів останні новини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути