субота, 08 жовтня 2022 09:29

Спецтема: Війна Росії проти України

РФ перекинула вагнерівців у Лисичанськ: карта східного фронту від ISW

Збройні сили України продовжують контрнаступати на сході країни. Водночас російські окупанти перейшли до оборони і намагаються втримати займані позиції.

Вони вже перекинули в Лисичанськ Луганської області 1 тис. вагнерівців. Військове керівництво Російської Федерації побоюється, що українські військові зможуть швидко прорватися, тому і вирішили підкріпити позиції вагнерівцями. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW) станом на вечір 7 жовтня.

Дослідники вважають, що у п'ятницю ЗСУ, ймовірно, продовжили контрнаступ на трасі Кремінна-Сватове на заході Луганщини. Водночас у міноборони РФ стверджували, що їхні війська відбили спробу ЗСУ форсувати річку Жеребець на Лиманському напрямку.

Автор: understandingwar.org
  Збройні сили України продовжують контрнаступати на сході країни
Збройні сили України продовжують контрнаступати на сході країни

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ активно просуваються на Харківщині: свіжа карта бойових дій

В ISW послалися на слова голови Луганської обласної військової адміністрації Сергія Гайдая про те, що в неназваних населених пунктах тривають запеклі бої. Росіяни усвідомлюють вразливість оборонних позицій у Сватовому, тому почали заміновувати інфраструктуру міста.

Гайдай зазначав, що російські офіцери покинули мобілізованих бійців у Кремінній. Водночас у Росії кажуть, що командувач центрального військового округу РФ генерал-полковник Олександр Лапін контролює підготовку оборонних позицій на ділянці Кремінна – Сватове.

"Російські джерела стверджують, що російські добровольчі підрозділи БАРС-16 та БАРС-13 та підрозділи 3-ї ОМСД закріплюються на своїх позиціях та оприлюднили кадри військової колони, яка нібито рухається в напрямку Сватового", – розповіли в ISW.

Дослідники ISW додали, що 7 жовтня російські загарбники продовжували безуспішно штурмувати позиції ЗСУ на північ від Харкова.

Противник намагається утримати тимчасово захоплені території України, зосереджує зусилля на спробах зриву активних дій Сил оборони на окремих напрямках, разом із тим веде наступальні дії на Бахмутському та Авдіївському напрямках.

Водночас підрозділи Збройних сил України відбили атаки росіян у районах населених пунктів Виїмка, Бахмутське, Красна Гора, Бахмут, Майорськ, Озерянівка, Зайцеве, Одрадівка, Андріївка, Первомайське, Красногорівка, Веселе, Кам'янка, Побєда, Невельське, Новомихайлівка та Тернові Поди.

Зараз ви читаєте новину «РФ перекинула вагнерівців у Лисичанськ: карта східного фронту від ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути