пʼятниця, 18 березня 2022 17:59

Спецтема: Війна Росії проти України

Журналістку hromadske, ймовірно, викрали російські загарбники

Журналістку hromadske, ймовірно, викрали російські загарбники
Журналістку hromadske Вікторію Рощину, ймовірно, викрали російські окупанти. Фото: hromadske.ua

Журналістка видання hromadske Вікторія Рощина працювала в гарячих точках на сході й півдні України з початку російсько-української війни. Однак днями вона, ймовірно, потрапила в полон загарбників.

Рощина знімала відео та писала статті з гарячих точок. У ці дні журналістка готувала матеріали про воєнні дії в Запорізькій і Донецькій областях. Вона планувала поїхати до Маріуполя, щоб розповісти про те, що відбувається в місті, яке вже понад два тижні обстрілюють ворожі війська, повідомляє hromadske.

Увечері 11 березня Рощина, можливо, була в дорозі із Запоріжжя в Маріуполь. Мала поганий зв'язок, тому з колегами не змогла говорити телефоном. Було відомо тільки те, що з Енергодара вона вже виїхала.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Возили з мішком на голові" - міський голова Мелітополя розповів, що окупанти з ним робили у полоні

12 березня вийти на зв'язок з журналісткою вже не змогли. Як стало відомо від свідків, імена яких не можуть назвати з міркувань безпеки, тоді Рощина перебувала в тимчасово окупованому Бердянську.

16 березня видання дізналося, що напередодні (ймовірно, 15 березня) журналістку затримала ФСБ країни- окупантки. Нині про її місцеперебування нічого невідомо.

Протягом двох діб hromadske докладало зусиль, аби звільнити журналістку непублічно. Однак це виявилось безрезультатним.

"Тому закликаємо українську та міжнародну спільноту долучитись інформаційно та діями до звільнення журналістки hromadske Вікторії Рощиної", - додають у ЗМІ.

24 лютого Росія напала на Україну. Останнім часом загарбники викрадають представників місцевої влади. Так викрали мера Скадовська, міського голову Мелітополя. Останньго після 5 днів полону обміняли на 9 бойовиків.

13 березня окупанти викрали міського голову Дніпрорудного Євгена Матвєєва.

У Бучі під Києвом 15 березня окупанти увірвались у міську раду, вчинили погром в адміністративній будівлі і викрали п'ятьох працівників.

Зараз ви читаєте новину «Журналістку hromadske, ймовірно, викрали російські загарбники». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути