вівторок, 19 вересня 2017 16:30

Журналісти розкрили шахрайську схему з "віджиму" квартир

Журналісти розкрили шахрайську схему з "віджиму" квартир
Журналісти розкрили шахрайську схему з відбирання квартир у самотніх пенсіонерів. Фото: AP

Журналісти розкрили шахрайську схему з відбирання квартир у самотніх пенсіонерів.

Доброчинні організації підписували із літніми людьми договори про довічне утримання і залишали їх ні з чим, повідомляє tsn.ua.

Псевдоблагодійники діють у великих містах України. Микола Мартинов, голова Ради ветеранів Києва, стверджує, що один із головних шахраїв працював у його організації 4 роки.

"Опришко Володимир Петрович потрапив до нашої організації ветеранів Києва таким чином. Він раніше працював у організації "Пенсіон", що займалась укладанням договорів довічного утримання".

За словами Мартинова, представник "Пенсіону" робив справжню облаву на самотніх киян. А також створив організацію "Єдність поколінь", яка займається виключно пошуком самотніх пенсіонерів.

Опришко всі звинувачення відкидає.

Згідно з розслідуванням журналістів, рядові члени ветеранських організацій отримують по 500 грн за жертву-пенсіонера, голови районних організацій по $2 тис., ще 100 тис. на укладання договору довічного утримання і квартира "в подарунок". Мінімальний прибуток з однієї такої угоди - 350 тис. грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Подружжя пенсіонерів зв'язали шторами і обікрали

Пенсіонер Степан Сенько віддав свою квартиру в столиці в обмін на довічне утримання. За договором він має двох опікунів, проте спить на дошках і економить навіть на ліках. За його квартиру, що коштує понад 1 млн грн, дали лише 80 тис. грн.

Засновники фонду "Єдність поколінь" та компанії "Гведдер", які очолює Опришко, виявилися справжніми квартирними магнатами. Так, шестеро осіб-засновників мають у власності 100 квартир за договорами про довічне утримання у всіх куточках країни. За мінімальними оцінками, це приблизно 78 млн грн.

Втратила 8,5 тисяч гривень довірлива жителька Рівного, яка пустила до себе в квартиру двох незнайомок. Пенсіонерка не довіряє банкам і ховала заощадження під подушкою у спальні.

Зараз ви читаєте новину «Журналісти розкрили шахрайську схему з "віджиму" квартир». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути