четвер, 05 травня 2022 22:55

Спецтема: Війна Росії проти України

Журналісти показали обличчя окупантів з Дагестану
10

Серед російських військових підрозділів, які зазнають найбільших втрат в Україні, є формування з Республіки Дагестан - вони воюють переважно на Донбасі.

Про це повідомляють "Слідство.Інфо".

 

Журналісти дослідили присутність військовослужбовців 136 окремої мотострілецької бригади в Україні і виявили, що серед них є, і загиблі, і ті, хто давно не з'являються у своїх соцмережах. Але є і живі.

Головне управління розвідки Міноборони України публікувало кількатисячний список військовослужбовців цієї бригади.

Командиром 136 бригади є 45-річний полковник Роман Демурчієв.

Російські пропагандисти самі підтвердили його участь у бойових діях на території України - у пропагандистських медіа розповідали, як вправно Демурчієв бореться з українськими націоналістами.

  Роман Демурчієв, полковник, 45 років
Роман Демурчієв, полковник, 45 років

Ще одним фігурант списку є старший лейтенант Тажиб Курбанов, заступник командира роти з воєнно-політичної роботи.

  Тажиб Курбанов, старший лейнтенант, 33 роки, загинув
Тажиб Курбанов, старший лейнтенант, 33 роки, загинув

Менше ніж через місяць після вторгнення в Україну його родичка повідомила у соцмережі про загибель окупанта під Маріуполем. На той момент йому було 33 роки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Весь світ озброює Україну в боротьбі з агресором. Найцікавіше в журналі "Країна"

Ще один загиблий дагестанець - рядовий Гусейн Ірасханов.

Як писали у місцевих спільнотах, він був убитий в Україні "в ході спеціальної операції". Судячи зі списку ГУР, влітку йому мало б виповнитися 27 років.

  Гусейн Ірасханов, рядовий, 26 років, загинув
Гусейн Ірасханов, рядовий, 26 років, загинув

Також журналісти встановили низку військовослужбовців 136 бригади, загибель яких в Україні наразі не підтвердилася.

Наприклад, начальника штабу - заступника командира дивізіону 136 бригади Павла Хорошайлова. У соціальній мережі "Вконтакте" він записаний як "Паша Баринов". У мережі Facebook же фігурує під своїм іменем. Хорошайлову - 33 роки і він має звання майора.

  Павєл Хорошайлов
Павєл Хорошайлов

Журналісти зателефонували за номером Хорошайлова. Чоловік, який взяв слухавку, спілкуватися не захотів. А згодом скинув скріншот повідомлення з таким змістом: "По предварительным данным, на территории Украины во время проведения специальной военной операции героически погиб майор Хорошайлов Павел Валериевич".

На сторінці сестри Хорошайлова Поліни у "Вконтакте" журналісти виявили фото військовослужбовця у формі з шевроном 136 бригади. Також Поліна Хорошайлова позувала на фото з радянським прапором і погруддям Леніна.

 

Також, імовірно, участь у воєнних діях на території України у складі 136 бригади брав молодший сержант Алєксандр Головко із Ростовської області. За посадою - начальник апаратної. Місяць тому йому мало виповнитися 23 роки.

  Алєксандр Головко, молодший сержант, 23 роки
Алєксандр Головко, молодший сержант, 23 роки

Цікаво, що востаннє свою сторінку "Вконтакте" Головко відвідував аж 18 лютого - за тиждень до повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Тож, імовірно, що росіянин вже більше ніколи її не відвідає. Щоправда, підтвердження загибелі російського військового журналістам поки знайти не вдалося.

Батьки ймовірного окупанта у соцмережах не видають інформації про сина. Водночас матір Головка поширює всілякі пропагандистські дописи на підтримку війни в Україні.

 

А батько "воює" в коментарях на сторінці 136 бригади "Вконтакте" і запевняє, що якби була мобілізація - першим пішов би у військкомат.

24-річний механік-водій Алєксєй Загоруйко востаннє був онлайн майже місяць тому. Звання - рядовий. Росіянин приховав свою сторінку "Вконтакте". Втім, чимало фотографій з ним журналісти знайшли у соцмережах його родичів і знайомих.

Дружина росіянина також щедро ділилася спільними з ним фотографіями. А через місяць після російського вторгнення в Україну опублікувала вірш зі словами: "Жди, я вернусь назад. Я к тебе приползу самым новеньким и живым. Я твоё ожидание превознесу до красного неба. Я сберегу себя от ножевых, гранатометных и пулевых".

  Алєксєй Загоруйко, рядовий, 24 роки
Алєксєй Загоруйко, рядовий, 24 роки

26-річний сержант Владіслав Безруков з Астраханської області також приховав свою сторінку. Але, на відміну від попереднього росіянина, він був у мережі відносно недавно.

Судячи зі списку ГУР, Безруков обіймає посаду командира відділення. Мати росіянина активно поширює в соцмережах дописи на підтримку військової агресії Росії проти України.

Журналісти поспілкувалося із матір'ю військовослужбовця телефоном. Ольга Безрукова не підтвердила, але й не заперечила участі свого сина у війні проти України.

Раніше журналісти ідентифікували особи 37-ї мотострілецької бригади російських окупантів, яка скоювала воєнні злочини у Київській області.

Втрати росіян на 5 травня становили приблизно 24,7 тис. осіб.

Зараз ви читаєте новину «Журналісти показали обличчя окупантів з Дагестану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути