понеділок, 17 серпня 2020 07:43

Журналістам "Схем" вночі спалили авто
5

У ніч проти 17 серпня невідомі спалили автомобіль учасника знімальної групи "Схем". Авто, на якому 4 роки журналісти їздили на зйомки, був припаркований біля будинку водія та оператора Сергія Мазура.

Члену знімальної групи  програми "Схеми" в ніч проти 17 серпня спалили авто
Фото: facebook.com/mixailotkach
Члену знімальної групи  програми "Схеми" в ніч проти 17 серпня спалили авто
Члену знімальної групи  програми "Схеми" в ніч проти 17 серпня спалили авто
Члену знімальної групи  програми "Схеми" в ніч проти 17 серпня спалили авто
Члену знімальної групи  програми "Схеми" в ніч проти 17 серпня спалили авто

Про це журналіст програми "Схеми: корупція в деталях" Михайло Ткач повідомив у Facebook.

Підпал стався о пів на першу ночі в місті Бровари під Києвом.

"Погані новини продовжуються. Авто, на якому ми протягом чотирьох років знімаємо матеріали, які ви всі бачили, спалили, - написав Ткач.

Останній матеріал, над яким у складі знімальної групи працював водій Борис Мазур на Kia Cerato, "Королі доріг". В ньому йдеться про про порушення ПДР першими особами держави, переїзд Зеленського на державну дачу, обхід карантину нардепами та бізнесменами, відпустку президента в Омані та "плівки Єрмака".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На відео показали, як горіла Tesla Богдана

"Його вже подивились майже 700 тисяч глядачів на ютубі. Під час зйомок і в самому матеріалі я неодноразово наголошував, що за нашим авто і нами вели спостереження співробітники охорони президента УДО. Авто ночувало біля будинку де мешкає водій. Прослушка, підпал авто, що далі?" - пише Ткач.

8 серпня журналіст Михайло Ткач заявив, що виявив у себе вдома ознаки прослуховуючого пристрою. Згодом у поліції повідомили, що відкрили провадження за статтею "Порушення недоторканності приватного життя".

Як пвідомив журналіст, спочатку слідчий йому обіцяв, що спецогляд проведуть ввечері 8 серпня. Перевірку перенесли на наступний день. 9 серпня слідчий у справі повідомив, що у структурі МВС немає потрібного обладнання. Хотіли залучити СБУ. 10 серпня слідчий перестав виходити на зв'язок.

За два дні з моменту відкриття кримінального провадження поліція один раз оглянула місце подій, але без використання спеціальної техніки. Проте, за допомогою викрутки, слідчий "знайшов" три отвори на горищі, що ведуть до помешкання журналіста. 11 серпня Ткач подав скаргу у прокуратуру через бездіяльність поліції.

Зараз ви читаєте новину «Журналістам "Схем" вночі спалили авто». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути