Ексклюзиви
понеділок, 12 вересня 2022 16:57

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ знищили дев'ять з 11 установок С-300, з яких окупанти обстрілювали Миколаїв

ЗСУ знищили дев'ять з 11 установок С-300, з яких окупанти обстрілювали Миколаїв
Збройним силам України вдалося знищити 9 з 11 російських установок С-300, якими росіяни обстрілювали Миколаїв. Фото: army-news.ru

Українські захисники продовжують знищувати російських загарбників та їхню техніку.

Збройним силам України вдалося знищити дев'ять з 11 російських установок С-300, якими росіяни обстрілювали Миколаїв. Про це сказав голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім в ефірі телеканалу "FreeДом" 12 вересня.

"З 11 російських установок С-300, про які ми знали, дев'ять уже знищені нашими ЗСУ за останні два – три тижні. Лінію фронту треба відсунути на дальність, з якої не дістануть (до Миколаєва. – Gazeta.ua)", – заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Терехов повідомив про ситуацію в Харкові після обстрілів

У День Миколаєва, який відзначають у другу неділю вересня, по місту вдарили не ракетами С-300. Тоді окупанти завдали удару ракетою типу "Онікс".

"Зменшення кількості обстрілів міста Миколаєва ракетами С-300 я пов'язую також з тим, що Збройні сили успішно знешкоджують установки й відштовхують їх далі. Бо російські окупанти розуміють, що ми знаємо, де вони, і їх знищуємо показово", – сказав Кім.

Росія не припиняє хаотичних обстрілів Миколаївської області. Учора стратегічна авіація ворога скинула на Вознесенськ три крилаті ракети Х-555, які влучили в елеватор із запасами пшениці. Виникла пожежа, яку оперативно ліквідували вогнеборці.

Окупанти частково зруйнували 40 житлових будинків у місті. До лікарні з травмами потрапили п'ятеро людей, зокрема дитина, повідомив 12 вересня Кім у ранковому зведенні.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ знищили дев'ять з 11 установок С-300, з яких окупанти обстрілювали Миколаїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути