четвер, 26 січня 2023 12:52

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ збили "абсолютну більшість" ракет, але влучання є – Гуменюк

ЗСУ збили "абсолютну більшість" ракет, але влучання є – Гуменюк
26 січня Росія завдала по Україні чергового масованого удару ракетами. Фото: ілюстративне, Генштаб ЗСУ

Українські сили протиповітряної оборони знищили "абсолютну більшість" ракет, які Росія запустила по нашій території вранці 26 січня.

Водночас частина ракет все ж досягнула цілей, є влучання. Про це повідомила речниця оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк на брифінгу 26 січня, передає Gazeta.ua.

"На жаль, є такі влучання у Вінницькій і Одеській областях. Ми поки не називаємо конкретні результати (число збитих ракет. – Gazeta.ua), тому що ще можуть бути нові пуски", – сказала Гуменюк.

За її словами, продовжується відстеження ситуації. Сили ППО ретельно відпрацьовують напрямки, звідки ще можуть бути атаки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У розвідці розповіли, скільки ракет залишилось у Росії

Гуменюк підкреслила, що досі залишається небезпека внаслідок масованої ракетної атаки повітряного і морського базування.

"Метою ворога є техногенна катастрофа, вони цілять по об'єктах критичної інфраструктури", – сказала Гуменюк.

Вона додала, що на ранок зафіксували угруповання у складі 11 російських кораблів. Серед них були три ракетоносії, один з яких підводний.

"20 ракет типу "Калібр" були спрямовані і підготовлені до участі у цій ракетній атаці. Запуск ракет з моря відбувався, їх кількість підраховується", – сказала речниця.

26 січня Росія завдала по Україні чергового масованого удару. Випустили десятки ракет. У регіонах працювали сили ППО, проте були і "прильоти".

Перші вибухи після пуску російських ракет пролунали після 8:00 у Херсонській та Миколаївській областях. Пізніше про розриви повідомляли жителі Одеської, Вінницької та Київської областей.

У Києві в Голосіївському районі внаслідок атаки росіян впала частина ворожої ракети. Загинув 55-річний чоловік. Ще двоє осіб постраждали. Також була інформація про вибухи в Дніпровському районі.

Загалом повітряна тривога тривала понад 4 год.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ збили "абсолютну більшість" ракет, але влучання є – Гуменюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути