пʼятниця, 25 серпня 2023 07:20

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ закріплюються на досягнутих рубежах на півдні: свіжі дані з лінії фронту

ЗСУ закріплюються на досягнутих рубежах на півдні: свіжі дані з лінії фронту
Українські війська продовжують контрнаступ. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку.

Там українські війська закріплюються на досягнутих рубежах, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби. Про це вранці 25 серпня повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

Загалом на фронті протягом минулої доби відбулось 35 бойових зіткнень.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник завдав авіаційних ударів в районах Бобилівки та Волфиного Сумської області. Здійснив мінометні та артилерійські обстріли понад 25 населених пунктів.

На Куп'янському напрямку ворог вів безуспішні наступальні дії в районі Новоєгорівки Луганської області. Завдав авіаційних ударів в районах Орлянського Харківської області та Надії, Твердохлібового Луганської області. З артилерії та мінометів обстріляв населені пункти Дворічна, Синьківка, Іванівка, Кислівка, Берестове Харківської області.

На Лиманському напрямку противник завдав авіаційних ударів в районах Спірного, Роздолівки, Веселого Донецької області. Артилерійських і мінометних обстрілів противника зазнали населені пункти Невське, Білогорівка Луганської області та Спірне, Роздолівка Донецької області.

На Бахмутському напрямку противник завдав авіаційних ударів біля Іванівського, Кліщіївки та Білої Гори Донецької області. Від ворожих артилерійських обстрілів постраждали понад 10 населених пунктів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генштаб повідомив нові подробиці про контрнаступ

На Авдіївському напрямку загарбники вели безуспішні наступальні дії в районі південніше Авдіївки Донецької області. Артилерійських обстрілів зазнали понад 10 населених пункті. Серед них Керамік, Бердичі, Водяне, Карлівка, Нетайлове, Невельське Донецької області.

На Мар'їнському напрямку сили оборони України продовжують стримувати наступ російських військ в районах північно-східніше Новомихайлівки та Мар'їнки Донецької області. Противник завдав авіаційного удару в районі Красногорівки Донецької області. Артилерійських обстрілів зазнали населені пункти Желанне Перше, Олександропіль, Побєда, Катеринівка, Єлизаветівка, Іллінка Донецької області.

На Шахтарському напрямку росіяни завдали авіаційних ударів в районах Благодатного, Старомайорського Донецької області. Від ворожих артилерійських обстрілів постраждали понад 10 населених пунктів, серед них Максимівка, Шахтарське, Велика Новосілка, Урожайне, Старомайорське, Вільне Поле Донецької області.

На Запорізькому напрямку противник завдав авіаційних ударів в районах Левадного, Малої Токмачки, Роботиного та Оріхова Запорізької області. Від артилерійських обстрілів противника постраждали понад 20 населених пунктів, серед них Левадне, Гуляйполе, Білогір'я, Мала Токмачка, Степове, Плавні Запорізької області.

На Херсонському напрямку загарбники завдали авіаційних ударів в районах Тягинки та Наддніпрянського Херсонської області. Від артилерійських обстрілів противника постраждали понад 20 населених пунктів.

Контрнаступ Збройних Сил України на південному фронті триває.

Бої є нелегкими, адже ворог добре озброєний та окопаний, але нашим військовим вдається просуватись вперед. Про це в ефірі телемарафону повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ закріплюються на досягнутих рубежах на півдні: свіжі дані з лінії фронту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути