неділя, 11 вересня 2022 13:02

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ вже за 15–25 км від російського кордону – ISW опублікував свіжі карти бойових дій
3

Збройні сили України 11 вересня продовжують успішний контрнаступ на кількох напрямках.

А позиції окупантів слабнуть. Подекуди росіяни тікають, бояться потрапити в котел. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Аналітики публікують оновлені карти бойових дій в Україні.

Збройні Сили України 11 вересня продовжують успішний контрнаступ на кількох напрямках
Фото: iswresearch.org
Збройні Сили України 11 вересня продовжують успішний контрнаступ на кількох напрямках
Збройні Сили України 11 вересня продовжують успішний контрнаступ на кількох напрямках

На Харківщині ЗСУ прорвали російську оборону й просунулися на 70 км у деяких місцях. Звільнено понад 3000 кв. км території.

"Українські війська вийшли на позиції в радіусі 15–25 км від російсько-українського кордону на північному сході Харківської області. А також північних околицях Ізюма, південних і південно-західних околиць Лиману", – ідеться в повідомленні ISW.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія вдарила по Україні з дальньої авіації

На Донбасі російські війська здійснили декілька невеликих наземних атак на південь від Бахмута. ЗСУ відбили спроби російських атак на Первомайськ (приблизно за 18 км на захід від Донецька) і Новомихайлівку (приблизно за 29 км на південний захід від Донецька).

Тривають бої поблизу Донецька. Окупанти обстрілюють передмістя, щоб звинуватити в цьому ЗСУ.

За словами аналітиків, складнішою для росіян стає ситуація в Луганській області. Там з 10 вересня оборона російських військ "посипалася". ЗСУ вдалося звільнити Білогорівку й підійти до околиць Лисичанська.

На Запорізькому напрямку значних змін поки не спостерігається. Війська РФ атакують лінію розмежування, а українські сили б'ють по скупченнях противника в Пологах і Мелітополі.

Найактивніші бойові дії тривають на захід від Херсона, у районі Снігурівки Миколаївської області. А також на південному сході від українських позицій на березі Інгульця. Запеклі бої також на півдні від межі Херсонської та Дніпропетровської областей.

За даними ISW, українські війська знищили ще один російський поромний перехід через Дніпро – на захід від Нової Каховки. А також склад боєприпасів у Біляївці на півночі Херсонської області.

Збройні сили України можуть повністю звільнити Ізюм вже за 48 год., якщо цього ще не зробили. Про це повідомив американський Інститут вивчення війни (ISW) за підсумками 10 вересня.

Збройні сили України зайшли до Куп'янська на Харківщині. Триває звільнення населених пунктів Куп'янського й Ізюмського районів.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ вже за 15–25 км від російського кордону – ISW опублікував свіжі карти бойових дій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути