неділя, 04 червня 2023 07:23

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ відбили наступи окупантів на трьох напрямках: головне про ситуацію на передовій

ЗСУ відбили наступи окупантів на трьох напрямках: головне про ситуацію на передовій
Українські військові відбивають атаки противника на основних напрямках фронту. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Російські окупанти основні зусилля зосереджують на спробах повністю захопити Луганську та Донецьку області.

Протягом минулої доби на основних напрямках фронту відбулось 23 бойових зіткнення. Про це вранці 4 червня повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін.

Сіверський та Слобожанський напрямок

Противник завдав авіаційного удару в районі населеного пункту Гатище Харківської області. З мінометів та артилерії росіяни обстріляли 27 населених пунктів Чернігівської, Сумської та Харківської областей.

Куп'янський напрямок

Протягом доби противник вів безуспішні наступальні дії поблизу Новоселівського Луганської області. Завдав авіаударів у районі Сергіївки Донецької області. З артилерії та мінометів загарбники обстріляли шість населених пунктів Харківщини та Луганщини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ЗСУ повідомили про високу загрозу ракетних та авіаударів по Україні

Лиманський напрямок

Протягом минулої доби противник вів безуспішні наступальні дії в районі Білогорівки Луганської області та Спірного Донецької. Завдав авіаційних ударів в районах Білогорівки на Луганщині та Сіверська Донецької області. Артилерійських обстрілів зазнали райони семи населених пунктів.

Бахмутський напрямок

Російські загарбники вели наступальні дії у напрямках Іванівського та Білої Гори, успіху не мали. Ворог завдав авіаційних ударів в районах Курдюмівки та Білої Гори. Від ворожих артилерійських обстрілів постраждали райони дев'яти населених пунктів.

Авдіївський напрямок

Ворог наступальних дій не проводив. Але завдав авіаційних ударів в районі Авдіївки. З артилерії загарбники обстріляли Авдіївку, Первомайське, Невельське та Карлівку Донецької області.

Мар'їнський напрямок

Минулої доби противник вів наступальні дії в районі Мар'їнки, проте, українські захисники відбили усі 11 ворожих атак. Противник зазнав значних втрат у живій силі та техніці. Водночас, ворог продовжує знищувати міста і села. Завдав авіаційного удару по Мар'їнці, здійснив артилерійські обстріли населених пунктів Максимільянівка, Мар'їнка, Побєда, Новомихайлівка, Антонівка, Катеринівка та Янтарне Донецької області.

Шахтарський напрямок

Ворог завдав авіаційних ударів в районах Вугледара та Пречистівки Донецької області. Здійснив обстріли населених пунктів, поряд з лінією бойового зіткнення. Постраждали, зокрема, Вугледар, Пречистівка та Новоукраїнка Донецької області.

Запорізький та Херсонський напрямки

Противник продовжує вести оборонні дії. Завдав авіаційних ударів в районах Полтавки та Гуляйполя Запорізької області. Обстрыляв із артилерії 22 населених пункти Донецької, Запорізької та Херсонської областей.

У ніч на 4 червня Росія знову атакувала Україну ракетами та іранськими дронами. Загарбники випустили ракети зі стратегічних бомбардувальників Ту-95МС та БпЛА по Києву. Жодна ціль до столиці не долетіла, повідомили у КМВА.

Все, що прямувало в бік міста, протиповітряна оборона знищила ще на дальніх підступах.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ відбили наступи окупантів на трьох напрямках: головне про ситуацію на передовій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути