середа, 26 жовтня 2022 07:37

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ відбили атаки росіян на сході ‒ Генштаб повідомив гарні новини з фронту

ЗСУ відбили атаки росіян на сході ‒ Генштаб повідомив гарні новини з фронту
Сили оборони України відбили атаки окупантів біля дев'яти населених пунктів на сході. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

За минулу добу підрозділи Сил оборони України відбили атаки окупантів біля дев'яти населених пунктів на сході.

Зокрема, росіяни намагались атакувати біля Іванграда, Бахмута, Бахмутського, Соледара, Курдюмівки, Красногорівки, Новомихайлівки, Невельського та Тернової. Про це вранці 26 жовтня повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

Ворог обстрілює позиції українських військ вздовж лінії зіткнення, здійснює фортифікаційне обладнання позицій на окремих напрямках та веде повітряну розвідку.

Авіація Сил оборони України минулої доби завдала 21 удар по ворожих позиціях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Навіщо росіяни шукають "сатанізм" в Україні ‒ пояснення аналітиків

Підтверджено ураження 17 районів зосередження озброєння та військової техніки. Знищено два опорних пункти, а також дві позиції зенітних ракетних комплексів противника. Підрозділи протиповітряної оборони збили п'ять ворожих БпЛА.

"Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили пункт управління, два райони зосередження живої сили, озброєння і військової техніки, радіолокаційну станцію та інші важливі військові об'єкти окупантів", ‒ йдеться у повідомленні.

У Генштабі також уточнили, що в результаті точкових ударів артилерії Сил оборони в Новоіванівці Луганської області знищено склад боєприпасів та понад 10 "кадировців". У Сватовому також знищено до 10 окупантів та близько п'яти вантажних автомобілів з боєкомплектом.

Зважаючи на значні втрати, в РФ шукають додаткові джерела поповнення бойових втрат.

"Триває робота зі звільненими через поранення військовослужбовцями. Їм пропонують пройти перенавчання на облікові спеціальності, пов'язані з меншим обсягом фізичного навантаження", ‒ додають у Генштабі.

В Україну найближчим часом надійдуть перші системи протиповітряної оборони NASAMS. За словами гендиректора компанії-виробника Грега Хейза, уряду США вже передали дві таких системи для відправки в Україну.

Росія продовжує атакувати критичну інфраструктуру та помешкання цивільного населення в Україні. Минулої доби, 25 жовтня, ворог завдав п'ять ракетних та до 30 авіаційних ударів, здійснив понад 100 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ відбили атаки росіян на сході ‒ Генштаб повідомив гарні новини з фронту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути