Ексклюзиви
субота, 02 грудня 2023 20:45

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ утримують позиції на лівобережжі Херсонщини, ворог атакував на семи напрямках

ЗСУ утримують позиції на лівобережжі Херсонщини, ворог атакував на семи напрямках
Сили оборони надалі утримують позиції на лівобережжі Дніпра Херсонської області, продовжують завдавати вогневого ураження противнику. Фото: Генштаб

Сили оборони надалі утримують позиції на лівобережжі Дніпра Херсонської області, продовжують завдавати вогневого ураження противнику.

Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною, протягом доби відбулось 69 бойових зіткнень. Про це ввечері 2 грудня повідомив Генштаб ЗСУ.

Протягом доби підрозділами ракетних військ нанесено ураження по чотирьом артилерійським засобам противника. Також, силами та засобами протиповітряної оборони України знищено одну керовану авіаційну ракету Х-59.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аналітики ISW повідомили про нові успіхи ЗСУ у Херсонській області

На Куп'янському напрямку ворог вів штурмові дії в районах Синьківки, Петропавлівки, Іванівки Харківської області та Стельмахівки Луганської області, де силами оборони відбито сім атак.

На Лиманському напрямку противник вів безуспішні штурмові дії в районі Серебрянського лісництва Луганської області, де силами оборони відбито три атаки.

На Бахмутському напрямку противник вів штурмові дії в районах Богданівки, Іванівського, Кліщіївки та Андріївки Донецької області, де силами оборони відбито 15 атак.

На Авдіївському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії в районах східніше Новобахмутівки, Степового, Авдіївки, Сєверного, південніше Тоненького, Первомайського Донецької області, де силами оборони відбито 20 атак.

На Мар'їнському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії в районах Мар'їнки та Новомихайлівки Донецької області, де силами оборони відбито дев'ять атак.

На Шахтарському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії в районах південно-східніше Вугледару, західніше Старомайорського Донецької області.

На Запорізькому напрямку противник 8 разів безуспішно намагався відновити втрачене положення в районах південніше Роботиного, західніше та північно-західніше Вербового Запорізької області.

На Херсонському напрямку артилерійських обстрілів противника зазнали місто Херсон Херсонської області та Очаків Миколаївської області.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань не виявлено. Визначені підрозділи збройних сил Білорусі виконують завдання у прикордонних з Україною районах.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, здійснює обстріли населених пунктів з території РФ, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону України.

Ворог завдав трьох ракетних та 15 авіаційних ударів, здійснив 18 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення.

Руйнувань та пошкоджень зазнали приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.

Російське командування може використовувати нереалістичні карти бойових дій.

Ці мапи не відображають поточну ситуацію на фронті, передає Інститут вивчення війни (ISW).

Російський блогер пише, що це може пояснити випадки, коли російські сили не завдають ударів по скупченнях українських військових біля лінії фронту. Солдати нібито мають "справжню" карту. Їм наказують йти в атаки, щоб наблизити "справжню" карту до тієї, якою керується Генштаб.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ утримують позиції на лівобережжі Херсонщини, ворог атакував на семи напрямках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути