неділя, 23 липня 2023 07:22

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ успішно відбивають ворожі атаки: свіжі дані Генштабу про ситуацію на фронті

ЗСУ успішно відбивають ворожі атаки: свіжі дані Генштабу про ситуацію на фронті
Українські війська відбивають атаки загарбників. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Російські загарбники продовжують основні зусилля зосереджувати на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках.

Протягом минулої доби там відбулось близько 40 бойових зіткнень. Про це вранці 23 липня повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка поки залишається без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань противника там не виявлено.

Сіверський та Слобожанський напрямки

Росіяни завдали авіаційного удару в районі Ветеринарного Харківської області. Здійснили мінометні та артилерійські обстріли понад 15 населених пунктів Чернігівської, Сумської та Харківської областей.

Куп'янський напрямок

Українські воїни стійко тримають оборону. Ворог з артилерії та мінометів обстріляв населені пункти Кам'янка, Новомлинськ, Дворічна, Западне, Куп'янськ та Кислівка Харківської області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зросла кількість постраждалих: наслідки нічного російського удару по Одесі показали на фото й відео

Лиманський напрямок

Противник вів безуспішні наступальні дії в районах Надії Луганської області та Торського і Григорівки на Донеччині. Завдав авіаційних ударів в районах Серебрянського лісу та Спірного Донецької області. Під артилерійськими обстрілами були Невське, Білогорівка Луганської області, а також Торське, Верхньокам'янське, Спірне і Роздолівка Донецької області.

Бахмутський напрямок

Українські захисники успішно відбили атаки противника в районі Богданівки та Іванівського Донецької області. Від ворожих артилерійських обстрілів постраждали понад 10 населених пунктів. Серед них Васюківка, Маркове, Богданівка, Іванівське, Ступочки, Костянтинівка, Дружба та Нью-Йорк Донецької області.

Авдіївський напрямок

Українські військові успішно відбили атаки росіян в районі Авдіївки. Противник завдав авіаційного удару біля Сєверного Донецької області. У той же час, здійснив артилерійські обстріли понад 10 населених пунктів. Зокрема, постраждали Авдіївка, Первомайське та Невельське Донецької області.

Мар'їнський напрямок

Сили оборони України продовжують стримувати наступ російських військ в районах Красногорівки та Мар'їнки Донецької області. Противник завдав авіаційного удару біля Красногорівки. Здійснив обстріли понад 10 населених пунктів. Зокрема, постраждали Максимільянівка, Георгіївка, Мар'їнка та Побєда на Донеччині.

Шахтарський напрямок

Російські загарбники безуспішно намагалися наступати в районі Новомихайлівки. Завдали авіаційних ударів біля Благодатного і Макарівки та обстріляли понад 10 населених пунктів.

Запорізький та Херсонський напрямки

Противник зосереджує основні зусилля на недопущенні подальшого просування українських військ. Здійснив безуспішні спроби відновити втрачене положення у районі південніше Новодарівки Запорізької області. Ворог також завдав авіаційних ударів в районах Гуляйпільського, Малої Токмачки, Новоданилівки та П'ятихаток. Під артилерійськими обстрілами були 25 населених пунктів Запорізької, Дніпропетровської та Херсонської областей. Водночас Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах.

Минулої доби авіація Сил оборони України завдала 12 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки російських загарбників.

Українські захисники знищили чотири ворожих розвідувальних БпЛА оперативно-тактичного рівня. Про це вранці 23 липня повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ успішно відбивають ворожі атаки: свіжі дані Генштабу про ситуацію на фронті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути