Ексклюзиви
неділя, 23 липня 2023 06:46

Спецтема: Війна Росії проти України

Уражено багато артилерії: Генштаб повідомив про удари ЗСУ по загарбниках

Уражено багато артилерії: Генштаб повідомив про удари ЗСУ по загарбниках
Українські війська минулої доби потужно вдарили по окупантах. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Минулої доби авіація Сил оборони України завдала 12 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки російських загарбників.

Українські захисники знищили чотири ворожих розвідувальних БпЛА оперативно-тактичного рівня. Про це вранці 23 липня повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили 21 артилерійський засіб на вогневих позиціях, зенітно-ракетний комплекс та ще одну важливу ціль ворога.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Знищене дотла нелюдами"‒ з'явилися фото спаленого росіянами зерна

У Генштабі також нагадали, що протягом доби російські загарбники завдали авіаційного удару по Україні, застосувавши іранські ударні дрони типу Shahed. Усі п'ять ударних дронів було знищено українськими воїнами.

Окрім того, ворог завдав чотирьох ракетних, 58 авіаційних ударів та здійснив 81 обстріл з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах.

"На жаль, є постраждалі серед цивільного населення, руйнувань зазнали житлові будинки та інша інфраструктура. Ймовірність подальших ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою", ‒ йдеться у повідомленні.

Вночі проти 23 липня російські терористи випустили по Одесі щонайменше п'ять видів ракет. Ворог, зокрема, застосував "Калібри", "Онікси", ракети Х-22 та "Іскандер-К", а також балістичні "Іскандер-М". Про це повідомили в оперативному командуванні "Південь".

Значну частину ракет знищили українські сили протиповітряної оборони.

Зараз ви читаєте новину «Уражено багато артилерії: Генштаб повідомив про удари ЗСУ по загарбниках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути