субота, 02 квітня 2022 07:12

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ розбиває окупантів. Під Попасною - мінус 30 кадирівців

Збройні сили РФ продовжують збройну агресію проти України.

На окремих напрямках відводять війська. Ймовірно, з метою посилення угруповання окупаційних військ для подальшого ведення наступальних дій на Слобожанському, Донецькому та Луганському напрямках. Про це 2 квітня повідомив Генеральний штаб ЗСУ.

Луганська область. Противник продовжує зазнавати суттєвих втрат. У місті Алчевськ, до місцевої лікарні з району ведення бойових дій поблизу населеного пункту Попасна надійшло близько 30 поранених окупантів-кадировців. За наявною інформацією, загиблих окупанти залишають на полі бою. Водночас, за минулий тиждень, безповоротні втрати особового складу у підрозділах так званого другого армійського корпусу становлять близько 800 осіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рашисти обстріляли Полтавщину

Автор: Генштаб
  Знищена техніка окупанта
Знищена техніка окупанта

Донецький і Луганський напрямки. Угрупованням військ Збройних Сил України за добу відбито 9 ворожих атак. Наші воїни знищили вісім танків, 44 бойові броньовані машини, 16 одиниць автомобільної техніки та 10 артилерійських систем.

Автор: Генштаб
  Знищена техніка окупанта
Знищена техніка окупанта

Ворог активізував роботу з так званими "добровольцями".

"На тимчасово зайнятих територіях продовжує вчиняти протиправні дії - викрадає місцевих жителів, обстрілює житлові квартали населених пунктів, мінує об'єкти цивільної інфраструктури, грабує та мародерствує", - йдеться у повідомленні.

Автор: Генштаб
  Знищена техніка окупанта
Знищена техніка окупанта
Збройні сили України відновили контроль майже над 30 населеними пунктами на Поліському та Сіверському напрямках. Основні зусилля окупантів спрямовуються на оборону зайнятих раніше рубежів, перегрупування та відведення військ на територію Республіки Білорусь для відновлення боєздатності. Для забезпечення відходу своїх підрозділів противник мінує місцевість та об'єкти інфраструктури, застосовує артилерію.
Зараз ви читаєте новину «ЗСУ розбиває окупантів. Під Попасною - мінус 30 кадирівців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути