Ексклюзиви
неділя, 09 липня 2023 07:47

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ просуваються у напрямку Мелітополя: аналітики показали свіжі карти боїв в Україні
5

Збройні сили України продовжують наступальні дії на деяких напрямках фронту.

Зокрема, українські війська успішно знищують російські склади техніки, зброї та боєприпасів на Мелітопольському напрямку. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Аналітики опублікували нові карти бойових дій в Україні.

Ситуація в Харківській та Луганській областях

Російські війська здійснили наземні атаки вздовж адмінкордону Харківської і Луганської областей та на південь від Кремінної. Український Генштаб повідомив, що російські війська намагалися просунутися на північний захід від Сватового в районі Берестового, Новоселівського та Стельмахівки і на південь від Кремінної поблизу Берестового та Веселого.

Автор: understandingwar.org
  Ситуація у Луганській та харківській областях
Ситуація у Луганській та харківській областях

Один з російських блогерів стверджував, що війська РФ невдало намагалися перетнути річку Жеребець між Сватовим і Кремінною та атакували з Кармазинівки у напрямку Черещини.

За даними російських джерел, підрозділи 285-ї гвардійської артилерійської бригади та 24-ї окремої гвардійської бригади спеціального призначення ГУ Генштабу Збройних сил РФ ведуть бої в районі Кремінної.

Українські війська, ймовірно, продовжують наносити удари по районах концентрації росіян в глибині окупованої Луганської області. На кадрах, опублікованих 7 липня, видно пожежі та наслідки вибуху біля Сорокиного. Кілька джерел припустили, що українські війська завдали удару по складу боєприпасів, використовуючи ракети Storm Shadow.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загроза залишається високою ‒ Генштаб уточнив дані про російську атаку по Україні

Бойові дії у Донецькій області

За даними Міноборони України, ЗСУ просунулися більш ніж на 1 км на південь від Бахмута. Бої тривають на північ від Бахмута. Українські сили ускладнюють російським військам вихід із самого міста. Аналітики ISW не мають візуального підтвердження того, що російські сили відчувають труднощі з виведенням персоналу з Бахмута.

Автор: understandingwar.org
  Бойові дії у Донецькій області
Бойові дії у Донецькій області

Російський військовий блогер заявив, що українські сили продовжують діяти на західній околиці Бахмута. Український Генштаб повідомив, що українські сили відбили російські атаки поблизу Берхівки.

Автор: understandingwar.org
  Бойові дії під Бахмутом
Бойові дії під Бахмутом

За даними українського Генштабу, російські війська вели безуспішні наступальні дії поблизу Авдіївки, Новокалинового, Степового, Первомайського, Невельського та Мар'їнки. Російський військовий блогер стверджував, що російські війська здійснили невдалі наземні атаки поблизу Новомихайлівки.

Бойові дії на півдні України

За даними Генштабу ЗСУ, російські війська вели безуспішні наступальні дії поблизу Благодатного. 8 липня українські війська продовжили контрнаступальні дії на заході Запорізької області.

Автор: understandingwar.org
  Карта бойових дій у Запорізькій області
Карта бойових дій у Запорізькій області

Українські війська продовжують наступальні дії і знищують російські склади техніки, зброї та боєприпасів на Мелітопольському напрямку, щоб істотно зменшити можливості Росії. Українські сили досягли часткового успіху та просунулися на цьому напрямку.

Автор: understandingwar.org
  Бойові дії у Херсонській області
Бойові дії у Херсонській області

Російські військові блогери продовжують суперечити офіційному наративу Міноборони РФ щодо заявленої "поразки" українських сил біля Антонівського мосту. Так, один з блогерів стверджує, що українські сили все ще мають спостережні пости та утримують інші обмежені позиції на східному березі річки Дніпро. Інший військовий блогер заявив, що російські повідомлення про те, що українські сили були відтиснуті від цих позицій, є "розмиванням реальності".

Російські загарбники зосереджують основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках.

Протягом доби на фронті відбулось понад 30 бойових зіткнень. Про це вранці 9 липня повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ просуваються у напрямку Мелітополя: аналітики показали свіжі карти боїв в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути