Ексклюзиви
пʼятниця, 01 вересня 2023 07:09

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ продовжують наступ на Мелітопольському напрямку ‒ Генштаб

ЗСУ продовжують наступ на Мелітопольському напрямку ‒ Генштаб
Українські війська продовжують наступальні дії на деяких напрямках фронту. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Українські війська продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку.

Сили оборони там закріплюються на досягнутих рубежах, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби. Про це вранці 1 вересня повідомив Генеральний штаб ЗСУ.

Загалом на фронті протягом минулої доби відбулось понад 25 бойових зіткнень.

Без суттєвих змін залишається ситуація на Волинському та Поліському напрямках.

Сіверський та Слобожанський напрямки

Противник завдав авіаційного удару в районі Козачої Лопані Харківської області, здійснив мінометні та артилерійські обстріли понад 20 населених пунктів.

Куп'янський напрямок

Загарбники завдали авіаційного удару в районі Котлярівки Харківської області. З артилерії та мінометів росіяни обстріляли населені пункти Борова, Куп'янськ, Кислівка Харківської області.

Лиманський напрямок

Противник вів безуспішні наступальні дії в районі Новоєгорівки Луганської області. Завдав авіаційних ударів в районах Чернещини Харківської області, Новоєгорівки та Білогорівки Луганської області, Рай-Олександрівки Донецької області. Від артилерійських обстрілів противника постраждали понад 15 населених пунктів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зафіксовані пуски "Калібрів" – Повітряні сили

Бахмутський напрямок

Ворог завдав авіаційних ударів в районах Білої Гори та Нью-Йорка Донецької області. Від ворожих артилерійських обстрілів постраждали понад 15 населених пунктів.

Авдіївський напрямок

Загарбники завдали артилерійських та мінометних обстрілів по населених пунктах Олександропіль, Новокалинове, Авдіївка, Сєверне, Орлівка, Первомайське Донецької області.

Мар'їнський напрямок

Українські Сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ в районі Мар'їнки Донецької області. Противник вів безуспішні наступальні дії біля Новомихайлівки. Завдав авіаційного удару в районі Красногорівки. З артилерії росіяни обстріляли населені пункти Красногорівка, Побєда, Мар'їнка, Курахове, Новомихайлівка, Катеринівка, Костянтинівка, Антонівка Донецької області.

Шахтарський напрямок

Ворог завдав авіаційних ударів в районах Вугледара та Старомайорського Донецької області. Від артилерійських обстрілів противника постраждали населені пункти Водяне, Вугледар, Богоявленка, Пречистівка, Золота Нива, Благодатне, Урожайне Донецької області.

Запорізький напрямок

Противник завдав авіаційних ударів в районах Новоданилівки, Роботиного, Малої Токмачки, Оріхова Запорізької області. Від артилерійських обстрілів противника постраждали понад 20 населених пунктів.

Херсонський напрямок

Ворог завдав авіаційних ударів в районах Миколаївки та Ольгівки Херсонської області, обстріляв з артилерії та мінометів населені пункти Станіслав, Ольгівка, Понятівка, Велетенське, Антонівка Херсонської області.

Протягом минулої доби російські загарбники завдали одного ракетного та 44 авіаційних ударів по Україні.

Ворог також здійснив 70 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах. Про це вранці 1 вересня повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ продовжують наступ на Мелітопольському напрямку ‒ Генштаб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути