Ексклюзиви
неділя, 27 серпня 2023 08:50

ЗСУ продовжують контрнаступ: Генштаб повідомив новини з фронту

ЗСУ продовжують контрнаступ: Генштаб повідомив новини з фронту
Українські війська наступають на Мелітопольському напрямку. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку.

ЗСУ там закріплюються на досягнутих рубежах та здійснюють заходи контрбатарейної боротьби. Про це вранці 27 серпня повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

Загалом на фронті протягом доби відбулось понад 40 бойових зіткнень.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник здійснив мінометні та артилерійські обстріли понад 25 населених пунктів.

На Куп'янському напрямку з артилерії та мінометів росіяни обстріляли населені пункти Дворічна, Синьківка, Іванівка, Кислівка, Тополі Харківської області.

На Лиманському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районі Новоєгорівки Луганської області. Завдав авіаційних ударів в районах Новоєгорівки, Твердохлібового, Білогорівки Луганської області та Спірного Донецької області. Артилерійських обстрілів противника зазнали понад 15 населених пунктів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Задвохсотились багато росіян: Генштаб оновив дані про втрати окупантів

На Бахмутському напрямку загарбники вели безуспішні наступальні дії в районах Оріхово-Василівки та Кліщіївки Донецької області. Завдали авіаційних ударів в районах Кліщіївки, Білої Гори, Нью-Йорка Донецької області. Від ворожих артилерійських обстрілів противника постраждали понад 20 населених пунктів.

На Авдіївському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районі Степового Донецької області. Артилерійських обстрілів зазнали понад 10 населених пунктів.

На Мар'їнському напрямку сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ в районі Мар'їнки Донецької області. Противник завдав авіаційного удару в районі Красногорівки Донецької області. Артилерійських обстрілів зазнали понад 10 населених пунктів.

На Шахтарському напрямку ворог завдав авіаційних ударів в районах Вугледара та Старомайорського Донецької області. Від ворожих артилерійських обстрілів противника постраждали понад 15 населених пунктів.

На Запорізькому напрямку противник завдав авіаційних ударів в районах Малої Токмачки, Оріхова та Роботиного Запорізької області. Від артилерійських обстрілів противника постраждали понад 20 населених пунктів.

На Херсонському напрямку від артилерійських обстрілів противника постраждали Ольгівка, Одрадокам'янка, Миколаївка, Херсон, Янтарне, Дніпровське Херсонської області.

Протягом минулої доби російські загарбники завдали трьох ракетних та 34 авіаційних ударів по Україні. Ворог також здійснив 34 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах. Про це вранці 27 серпня повідомив Генеральний штаб ЗСУ.

Внаслідок російських терористичних атак є загиблі та поранені серед цивільного населення.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ продовжують контрнаступ: Генштаб повідомив новини з фронту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути