Ексклюзиви
четвер, 24 листопада 2022 16:36

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ наступають у важких умовах. Але успіхи є – гарні новини з Луганщини

ЗСУ наступають у важких умовах. Але успіхи є – гарні новини з Луганщини
Українські військові мають успіх у наступальних діях на Луганщині. Фото: Генштаб ЗСУ

Українські військові мають успіх у наступальних діях на Луганщині.

Збройні сили України воюють у надскладних умовах. Але в деяких районах мають успіх. Про ситуацію в регіоні розповів голова обласної військової адміністрації Сергій Гайдай в ефірі національного телемарафону 24 листопада, передає Gazeta.ua.

"ЗСУ ведуть наступальні дії у важких умовах, іноді перебуваючи до пояса у воді. Якщо брати оборонні дії, то це Білогорівка. Там постійно наші захисники відбивають атаки, постійно вони перебувають під обстрілами. Але нічого там не вдається російським окупаційним військам. Якщо говорити про напрямок Сватове – Кремінна, то там ЗСУ мають успіх. Потрохи, але просуваються", – зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ перекинула вибитих з Херсона десантників в "особливо важливі" сектори – британська розвідка

Російські окупанти, за словами Гайдая, постійно підвозять резерви у вигляді новомобілізованих та тих, хто втік з Херсона. Також вони намагаються підсилити оборонні споруди.

"Колони КамАЗів з Росії везуть матеріали для оборонних укріплень, аби спробувати пригальмувати наступ ЗСУ", – зазначив очільник області.

Повідомив голова ОВА і про вибух у місці скупчення колаборантів та російських окупантів.

"Сьогодні вранці у будинку одного відомого колаборанта у Луганській області сталася "бахкавка". Там він полюбляв збирати вшановуваних ним гостей із Росії з-поміж офіцерів", – сказав Гайдай.

Українські захисники продовжують контрнаступ в районі Сватове – Кремінна на Луганщині.

Також воїни тримають оборону на передовій на Донбасі. Там не вщухають запеклі бої з російськими окупантами, повідомляють аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW) у вечірньому звіті 23 листопада.

Згідно з даними карти, українські військові продовжували в середу контрнаступальні дії у напрямах Сватового та Кремінної. Російські артилерійські частини, як повідомляло міноборони РФ, нібито зірвали українську атаку за 14 км на північний захід від Сватового у напрямку Новоселівського. Також, за даними російського міноборони, окупанти відбили атаку Збройних сил України за 6 км на північний захід від Кремінної в районі Червонопопівки. Російський "воєнкор" стверджував, що українські сили намагалися штурмувати Червонопопівку, щоб перерізати ділянку траси Р-66, що з'єднує Кремінну зі Сватовим.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ наступають у важких умовах. Але успіхи є – гарні новини з Луганщини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути