Ексклюзиви
четвер, 24 листопада 2022 10:25

Спецтема: Війна Росії проти України

РФ перекинула вибитих з Херсона десантників в "особливо важливі" сектори – британська розвідка

РФ перекинула вибитих з Херсона десантників в "особливо важливі" сектори – британська розвідка
РФ перекинула вибитих з Херсона десантників. Фото: eastnews.ua

Російська Федерація за останні два тижні, ймовірно, передислокувала основні підрозділи повітряно-десантних військ на Донецький і Луганський фронти.

З вересня по жовтень більшість "сильно ослаблених" підрозділів ПДВ обороняла захоплену територію на захід від річки Дніпро в Херсонській області. Про це повідомило міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані своєї розвідки 24 листопада в Twitter.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ми все відновимо і все це пройдемо" − екстрене звернення Зеленського

"Деякі підрозділи ПДВ, ймовірно, були посилені мобілізованими резервістами. Хоча цей погано навчений персонал послабить нібито елітний потенціал ПДВ. Росія, ймовірно, все одно розмістить ці підрозділи в секторах, які вважаються особливо важливими", – йдеться в повідомленні.

Згідно з даними британської розвідки, потенційні оперативні завдання ПДВ включають підтримку оборони району Кремінь-Сватове в Луганській області або посилення наступальних дій на Бахмут у Донецькій області.

Українські захисники продовжують контрнаступ в районі Сватове – Кремінна на Луганщині.

Також воїни тримають оборону на передовій на Донбасі. Там не вщухають запеклі бої з російськими окупантами, повідомляють аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW) у вечірньому звіті 23 листопада.

Згідно з даними карти, українські військові продовжували в середу контрнаступальні дії у напрямах Сватового та Кремінної. Російські артилерійські частини, як повідомляло міноборони РФ, нібито зірвали українську атаку за 14 км на північний захід від Сватового у напрямку Новоселівського. Також, за даними російського міноборони, окупанти відбили атаку Збройних сил України за 6 км на північний захід від Кремінної в районі Червонопопівки. Російський "воєнкор" стверджував, що українські сили намагалися штурмувати Червонопопівку, щоб перерізати ділянку траси Р-66, що з'єднує Кремінну зі Сватовим.

Зараз ви читаєте новину «РФ перекинула вибитих з Херсона десантників в "особливо важливі" сектори – британська розвідка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути