субота, 02 вересня 2023 17:56

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ можуть вражати об'єкти РФ на відстані в 1500 км – Данілов

ЗСУ можуть вражати об'єкти РФ на відстані в 1500 км – Данілов
Збройні сили України зможуть вражати цілі на території Росії на відстані навіть в 1500 км, заявив секретар РНБО Олексій Данілов. Фото: ОП

Збройні сили України зможуть вражати цілі на території Росії на відстані навіть в 1500 км.

Це стало можливим завдяки двом власним проектам України. Йдеться про ракетну програму та програму з використання дронів, заявив в інтерв'ю "Українському радіо" секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Десантники з допомогою БПЛА "Посейдон" знищили склад б/к росіян

"Громадянство зброї, яку застосовують по території РФ, українське. Є два напрямки, які відпрацьовуються вже певний період часу, – це ракетна програма, яка була затверджена ще в 2020 році, зі створення наших власних українських ракет, і використання безпілотних літальних апаратів, які дуже потужно сьогодні розгортаються в нашій країні із залучення великої кількості приватних компаній", – зазначив Данілов.

За його словами, "дуже велика кількість фахових людей" працювала над тим, щоб ЗСУ могли бити по об'єктах, розташованих глибоко на території Росії. При цьому Україна атакує виключно військові цілі.

"Все це буде приносити свої результати з урахування того, що ми не атакуємо цивільні об'єкти РФ – школи, дитячі садочки – як це робить країна-терорист. Ми атакуємо або заводи, або військові виробництва – компоненти, яки вбивають наших дітей. Ми маємо покласти цьому край", – сказав секретар РНБО.

У ніч на 30 серпня стало відомо про вибухи у Пскові РФ на аеродромі військових літаків "Хрести", Там були літаки Іл-76.

Атаку по аеродрому здійснили з території Росії, у результаті удару два літаки були знищені і ще два серйозно пошкоджені, сказав начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ можуть вражати об'єкти РФ на відстані в 1500 км – Данілов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути