Ексклюзиви
пʼятниця, 05 серпня 2022 08:30

Спецтема: Війна Росії проти України

Зросла кількість вбитих та скалічених окупантами дітей

Зросла кількість вбитих та скалічених окупантами дітей
Понад 1059 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії Російської Федерації. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

В Україні 359 дітей загинули внаслідок повномасштабної російської агресії. Понад 700 отримали поранення різної тяжкості.

Це попередні дані на ранок 5 серпня, повідомила пресслужба Офіса генпрокурора. За добу кількість загиблих дітей зросла на одну особу, поранених – щонайменше на сім.

"Внаслідок обстрілу ворогом зупинок громадського транспорту в центрі Торецька Донецької області поранення отримали троє дітей від 8 до 15 років. Стало відомо про загибель 14-річного хлопчика внаслідок обстрілів Маріуполя Донецької області на початку збройної агресії. Також в Донецькій області стало відомо про поранення внаслідок обстрілів ще чотирьох дітей", – ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали області, де діти найбільше потерпають від знущань окупантів

Загалом найбільше постраждало дітей в областях: Донецькій – 371, Харківській – 195, Київській – 116, Чернігівській – 68, Луганській – 61, Миколаївській – 57, Херсонській – 54, Запорізькій – 40.

"Ці цифри не остаточні, оскільки триває робота з їхнього встановлення в місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях", – нагадали у відомстві.

Через ворожі бомбардування та обстріли пошкоджені 2211 закладів освіти. З них 230 зруйновано вщент, за даними ОГ.

4 серпня близько 11:00 російські окупанти обстріляли місто Торецьк. Через це восьмеро цивільних загинули. Четверо поранені, серед них троє дітей, повідомив голова обласної військової адміністрації Павло Кириленко.

Зазначив, що влучили терористи у зупинку громадського транспорту. На той момент там було скупчення людей.

Зараз ви читаєте новину «Зросла кількість вбитих та скалічених окупантами дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути