Ексклюзиви
понеділок, 11 липня 2022 08:42

Спецтема: Війна Росії проти України

Зранку в Миколаєві пролунали вибухи: Кім розказав про ворожі обстріли

Зранку в Миколаєві пролунали вибухи: Кім розказав про ворожі обстріли
Тривають обстріли сіл по лінії розмежування у Березнегуватській громаді. Фото: Нацполіція

Зранку 11 липня у Миколаєві знову лунали вибухи.

Детальна інформація про постраждалих і руйнування уточнюється, повідомив у понеділок у ранковому зведенні голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім у Telegram.

"10 липня в Баштанському районі о 10:40 та 21:30 обстрілів зазнала Широківська громада. Влучання були по вже зруйнованій будівлі ЦНАПу, школі, житлових будинках та відкритих територіях домогосподарств", – йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни під ранок обстріляли дві області: потрапили в житловий будинок

Також тривають обстріли сіл по лінії розмежування у Березнегуватській громаді. Після вчорашніх ворожих обстрілів виникло займання поля з пшеницею в селищі міського типу Березнегувате.

10 липня орієнтовно об 11:35 за межами села Новомиколаївка Первомайської громади внаслідок обстрілу загорілися поля з врожаєм і лісосмуги. Потерпілих немає.

Також у першій половині неділі зафіксували обстріли ворогом селища Шевченкове Шевченківської громади. Там згорів заклад ресторанного господарства. Унаслідок обстрілів села Лимани Галицинівської громади зайнялося поле з врожаєм та лісосмуга.

У Вознесенському та Первомайському районах день та ніч пройшли відносно спокійно.

Ситуація на півдні України залишається стабільно напруженою. Російські військові намагаються утримуватися на відступних рубежах. Ворог дистанційно обстрілює звільнені українськими захисниками території.

У суботу вранці, 9 липня, в Миколаєві пролунала серія вибухів. На 5:30 розриви не припинялися. Потужні звуки в Миколаєві чули під час повітряної тривоги. В області вона тривала 50 хв. – із 5:08 до 5:58.

1 липня окупанти обстріляли Баштанський і Миколаївський райони Миколаївщини. Поранені 14 людей. Дітей серед них немає. Усіх постраждалих доправили в медичні заклади. 2 липня терористи вкотре обстріляли низку мирних населених пунктів Миколаївської області. Є загиблі й нові руйнування.

Зараз ви читаєте новину «Зранку в Миколаєві пролунали вибухи: Кім розказав про ворожі обстріли». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути