Ексклюзиви
неділя, 03 липня 2022 09:53

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти з новою силою вгатили по Миколаївщині: є загиблі

Окупанти з новою силою вгатили по Миколаївщині: є загиблі
Російські нападники не припиняють обстрілювати Миколаївську область. Фото: ілюстративне, ДСНС України

Минулої доби, 2 липня, російські окупанти вкотре обстріляли низку мирних населених пунктів Миколаївської області. Є загиблі та нові руйнування.

Гатити продовжили й 3 липня. Про це повідомив голова обласної військової адміністрації Віталій Кім в Telegram.

"Уранці 3 липня внаслідок обстрілів в селищі Первомайське виникло загоряння житлового будинку та гаражів", - написав він.

Інформація щодо ворожих обстрілів упродовж 2 липня, за даними Кіма:

Вознесенський та Первомайський райони

День та ніч минули відносно спокійно.

Баштанський район

Атак зазнала Інгульська громада. Влучання були поза межами та в межах села Новоолександрівка. Сталася пожежа сухої трави на відкритій території. Потерпілих немає.

Обстріляли і село Лепетиха Березнегуватської громади. В результаті чого загорілася суха трава. Тривають обстріли сіл по лінії розмежування Березнегуватській громаді. Наслідки з'ясовують.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справжній тероризм - показали наслідки ракетного обстрілу мирного українського села

Миколаївський район

Обстріляли Шевченківську громаду. В селищі Луч загинула одна людина. В селі Шевченкове зазнало часткових руйнувань приватне підприємство. В селі Котляреве пошкоджено цивільні гаражі та житлові будинки.

Після ворожих обстрілів в селищі Засілля зруйнований житловий будинок та господарське підсобне приміщення. Після обстрілів у селі Стара Богданівка Радсадівської громади виникло загоряння сухої трави. Обстрілів зазнало село Галицинівка Галицинівської громади. Наслідки уточнюють.

Фіксувалися обстріли Первомайської громади. Через це в селищі Первомайське зруйнована соціальна інфраструктура та пошкоджена недобудована чотириповерхівка. Також виникла пожежа спортивної бази місцевого будинку культури, шкільної їдальні та господарчої споруди на території приватного домоволодіння.

1 липня окупанти також обстріляли Миколаївщину. Під обстрілами опинилися Баштанський і Миколаївський райони, зокрема Широківська, Березнегуватська, Первомайська та Галіцинівська громади.

Поранення отримали 14 людей Миколаївщини. Дітей серед них немає. Усіх постраждалих доставили у медичні заклади для отримання необхідної допомоги.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти з новою силою вгатили по Миколаївщині: є загиблі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути