понеділок, 29 серпня 2022 02:13

Спецтема: Війна Росії проти України

Зрадника Ковальова вбили у власному будинку - Цаплієнко

Зрадника Ковальова вбили у власному будинку - Цаплієнко
Інформацію про смерть "слуги-зрадника" також розповсюдили російські ЗМІ, однак згодом видалили інформацію. Фото: t.me/Tsaplienko

Народного депутата-колаборанта від "Слуги народу" Олексія Ковальова було вбито у власному будинку.

Про це повідомив військовий кореспондент Андрій Цаплієнко у своєму Telegram-каналі.

За його словами, Ковальов отримав смертельні ножові поранення. Його дружина з асфіксією, їй надають медичну допомогу.

"Біля його будинку дуже багато окупаційних "поліцейських". Олексій Ковальов, багатий херсонський аграрій пройшов до парламенту від "Слуги народу" і несподівано, на початку вторгнення, запропонував свої послуги окупантам. Він налагодив постачання своєї продукції до Росії через Крим", - написав Цаплієнко.

Олексія Ковальова вбили в Залізному Порту Херсонської області, повідомив депутат Херсонської облради Сергій Хлань в Facebook.

Ковальов після захоплення Херсонської області не виїхав звідти і почав співпрацювати з окупантами. Він зайняв посаду заступника голови в незаконно створеному Росією "уряді Херсонської області".

6 липня Олексію Ковальову оголосили підозру в державній зраді й пособництві країні-агресорці. Російські окупанти зробили його так званим "віцепрем'єром з питань сільського господарства".

У червні ДБР порушило щодо Ковальова кримінальну справу за колабораційну діяльність. Перед цим у Facebook нардеп заявив про підтримку російських окупантів.

У партії "Слуга народу" заявили, що звернуться до голови Верховної Ради Руслана Стефанчука з вимогою позбавити Ковальова мандата.

Олексій Ковальов обирався у Верховну Раду від партії "Слуга народу" по округу в Херсонській області. Був членом Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики. Торік у грудні придбав у колишнього нардепа Дмитра Добродомова "4 канал".

Зараз ви читаєте новину «Зрадника Ковальова вбили у власному будинку - Цаплієнко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути