середа, 08 червня 2022 18:40

Спецтема: Війна Росії проти України

"Слузі народу" Ковальову оголосили підозру - в нього заберуть мандат

"Слузі народу" Ковальову оголосили підозру - в нього заберуть мандат
Олексій Ковальов обирався від партії "Слуга народу" по округу в Херсонській області.

Проти народного депутата від "Слуга народу" Олексія Ковальова порушили кримінальну справу за статтею - колабораційна діяльність.

Про це повідомило Державне бюро розслідувань у середу, 8 червня.

Оперативники Бюро встановили, що депутат співпрацює із окупаційними силами Російської Федерації на тимчасово захопленій території Херсонської області.

Підконтрольні йому підприємства постачають харчову продукцію до тимчасово окупованого Криму. Далі продукцію реалізують до РФ. Також завозять на Херсонщину паливно-мастильні матеріали з півострова.

"Депутат забезпечує розміщення особового складу окупаційних сил у приміщеннях підконтрольному йому санаторію у місті Гола Пристань. Більше того, на своїй сторінці в одній із соціальних мереж розповідає, що співпрацює з окупантами та вважає, що Росія на Херсонщині надовго", - пише ДБР.

За матеріалами ДБР ще у квітні генеральна прокурорка Ірина Венедіктова порушила щодо Ковальова кримінальне провадження за статтею - колабораційна діяльність.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гауляйтер Балицький похвалився, як крадене зерно везуть в окупований Крим

Тим часом у партії "СН" заявили, що нардепа позбавлять мандату.

"Останні заяви Ковальова, зроблені у соцмережах після "наради" в Херсоні із заступником голови кремлівської адміністрації Кірієнком, переконливо свідчать, що наш колишній колега став колаборантом агресора. Він зрадив український народ, зрадив своїх виборців, зрадив Україні", - заявили.

Партія звернеться до голови Верховної Ради Руслана Стефанчука позбавити Ковальова мандату нардепа у відповідності до законодавства.

Також звернуться до Офісу генпрокурора і СБУ "якнайшвидше передати справу Ковальова до суду". Передбачивши конфіскацію його активів і майна.

"Ми не закликатимемо нашого колишнього колегу скласти мандат. Якщо совість, честь і гідність вже втрачено остаточно - немає сенсу до них апелювати. Хай це станеться за законом, після вироку суду.

Можемо йому лише порадити уважно вивчити статтю 111-прім Кримінального кодексу і спрогнозувати термін ув'язнення за колабораціонізм, який чекає на нього після звільнення тимчасово окупованої Херсонщини ЗСУ", - повідомили в партії.

8 червня Ковальов написав у Facebook, що співпрацює з російськими окупантами і заявив про "тісну інтеграцію" з РФ.

Наприкінці лютого нардеп виїхав на тимчасово захоплену територію Херсонщини, де його округ, і займався нібито волонтерством, повідомляли ЗМІ.

У Верховній Раді не знають, де перебуває і чим насправді займається депутат, казав спікер Стефанчук.

Олексій Ковальов обирався у Верховну Раду від партії "Слуга народу" по округу в Херсонській області. Є членом Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики. Торік у грудні придбав у колишнього нардепа Дмитра Добродомова "4 канал".

Зараз ви читаєте новину «"Слузі народу" Ковальову оголосили підозру - в нього заберуть мандат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути