Ексклюзиви
пʼятниця, 02 серпня 2024 10:54

Спецтема: Війна Росії проти України

Зрадник полював на склади з боєприпасами ЗСУ

Зрадник полював на склади з боєприпасами ЗСУ
Менеджер полював на склади з боєприпасами та озброєнням ЗСУ на Вінниччині. Фото: СБУ

На Вінниччині контррозвідка Служби безпеки затримала ще одного агента ФСБ.

Він шпигував за Силами оборони, повідомила 2 серпня пресслужба СБУ.

"Найбільше ворога цікавили локації складів з озброєнням та боєприпасами ЗСУ. Також фігурант розвідував пункти базування навчальних центрів Сил оборони та основні логістичні шляхи переправлення бойових засобів ураження на передову. Щоб отримати розвіддані, агент регулярно об'їжджав місцевість та шукав відповідні локації, а також втемну випитував потрібну йому інформацію у своїх знайомих під час побутових розмов", - сказано в повідомленні.

Для цього він намагався встановлювати товариські стосунки з місцевими жителями, які мали відношення до військової служби. У разі отримання координат базування ЗСУ, агент мав негайно звітувати про це окупантам для підготовки повітряного удару по цілях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Готував удари по ЗСУ: священник виявився російським агентом

Служба безпеки завчасно викрила російського агента, задокументувала його злочинну діяльність і затримала у власному помешканні.

"Ворожим поплічником виявився місцевий 40-річний менеджер, ідейний прихильник рашизму. Навесні 2024 року він вийшов на контакт із ФСБ через своїх родичів, які проживають в Росії та співпрацюють з російською спецслужбою. Подальша комунікація з окупантами відбувалася напряму, через анонімний чат у популярному месенджері", - звітує відомство.

Під час обшуків у затриманого вилучено мобільні телефони із доказами його розвідувально-підривної діяльності на користь РФ.

Слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру. Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув'язнення з конфіскацією майна.

Служба безпеки затримала на Харківщині агента воєнної розвідки РФ, який шпигував за військовими ешелонами Сил оборони. Залізничник-зрадник "зливав" у чат-бот російського ГРУ маршрути руху ЗСУ.

Зараз ви читаєте новину «Зрадник полював на склади з боєприпасами ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути