Ексклюзиви
пʼятниця, 14 липня 2023 11:14

Спецтема: Війна Росії проти України

Зрадник перетворив власну домівку на спостережний пункт за ЗСУ
3

Контррозвідка Служби безпеки України зірвала спробу РФ завадити контрнаступу Збройних сил на східному фронті.

На Донеччині затримали інформатора ФСБ, який перетворив власну домівку на "спостережний пункт", повідомила 14 липня пресслужба СБУ. Зловмиснику загрожує до 15 років тюрми.

"Він передавав агресору інформацію про маршрути, кількість та специфікацію техніки ЗСУ, яка рухалася до Краматорська. У зоні особливої уваги фігуранта були колони важкої та спеціальної техніки. Зокрема, самохідні артустановки, вантажівки з боєприпасами і паливозаправні автомобілі, які задіяні у контрнаступі Сил оборони. Для збору розвідданих зловмисник займав позицію на балконі власної квартири. Через вікно він здійснював приховану фото- та відеофіксацію переміщення військових колон", – ідеться у повідомленні.

Відзняті файли і текстовий опис із поясненнями зрадник переправляв своєму "зв'язковому", який знаходився на тимчасово окупованій частині Донецької області. Ним виявився представник підконтрольного російській спецслужбі МДБ так званої ДНР.

Розвідінформація потрібна була агресору для планування бойових операцій, спрямованих на сповільнення контрнаступальних дій українських військ.

Контррозвідники СБУ затримали ворожого інформатора "на гарячому" під час здійснення ним прихованої відеозйомки з вікна власної оселі. У затриманого вилучили мобільний телефон, який він використовував для фіксації українських об'єктів та комунікації з ФСБ.

Ворожим поплічником виявився 48-річний мешканець Добропілля, якого російська спецслужба дистанційно залучила до співпраці ще у 2018 році.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зрадник готував ракетний удар РФ по військовому госпіталю

СБУ затримала інформатора ФСБ
Фото: СБУ
СБУ затримала інформатора ФСБ
СБУ затримала інформатора ФСБ

У поле зору агресора чоловік потрапив через свою деструктивну активність в одній з прокремлівських груп у Telegram.

Після кількох "тестових" завдань окупанти перевели свого інформатора в "режим очікування" до початку повномасштабного вторгнення РФ, а згодом "розконсервували".

Слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру.

Контррозвідка Служби безпеки України затримала ще одного агента ФСБ у Миколаєві. Зрадник готував ракетний удар РФ по будівлях управління Служби безпеки та оборонного заводу. Йому загрожує довічне ув'язнення.

Агент полював за точними координатами цих об'єктів, а також пропонував ударити по них російськими ракетами "Кинджал". Він готував нову повітряну атаку рашистів по оборонних заводах та будівлі управління СБУ в області. Також фігурант збирав розвіддані про місця дислокації та переміщення інших підрозділів Сил оборони у прифронтових районах південного регіону.

Зараз ви читаєте новину «Зрадник перетворив власну домівку на спостережний пункт за ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути